В Истанбул са заловени двама терористи от Кюрдската работническа партия

...
В Истанбул са заловени двама терористи от Кюрдската работническа партия
Коментари Харесай

Заловиха мъж и жена, готвели атентат в Истанбул

В Истанбул са хванати двама терористи от Кюрдската работническа партия /ПКК/, мъж и жена, подготвящи терористичен акт, който да потопи в кръв мегаполиса, заяви турското министерство на вътрешните работи.

Според известието, представено от медиите, терористите са били разкрити при акция на екипи на жандармерията на адрес, на който се укривали.

При разпита било открито, че терористите, Фатима Ал Муса и Велат Жамо били подготвени от ПКК в лагер особено за осъществяване на терористични акции в Турция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фатима ал Муса се включила към терористичната ПКК през 2011 година в сирийската област Раджу. Участвала в терористичните акции на ПКК в  Кобане и Камъшлъ. С група от 25 души били трансферирани в региона Гара в Северен Ирак, където  в продължение на шест месеца били обучавани да боравят с разнообразни типове оръжия. След това дружно с другия хванат терорист минали в лагера на ПКК региона Кандил и по незаконни пътища пристигнали в Истанбул, с цел да извършат терористичен акт.

 При обиска били конфискувани оръжия, мобилни телефони, подправени персонални карти, документи на ПКК, пари. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР