В Испания вече има около 4000 медицински работници, заразени с

...
В Испания вече има около 4000 медицински работници, заразени с
Коментари Харесай

Вече 4000 хиляди здравни работници в Испания са заразени с коронавируса

В Испания към този момент има към 4000 медицински служащи, инфектирани с ковид, което се равнява на повече от един на всеки 10 от общия брой доказани случаи, оповестиха в понеделник управляващите, до момента в който броят на жертвите във втората най-засегната от епидемията европейска страна продължи да нараства, съобщи Ройтерс.

Подобно на други страни, тежко наранени от ковид, медицинските сестри, лекарите и други здравни служащи оповестиха, че не получават задоволително защитни средства. Властите и компаниите вършат всичко допустимо да бъдат създадени, закупени и разпределени повече от тези консумативи.

" Разполагаме с някои данни, които не са положителни, тъй като би трябвало да се опитваме да направляваме нещата, в случай, че има 3910 инфектирани здравни чиновници ", сподели на конференция ръководителят на звеното за незабавна здравна помощ Фернандо Симон.

Броят на записаните в Испания случаи набъбна до 33 089 от 28 572 през вчерашния ден. Това значи, че инфектираните здравни служащи са 12 % от общия брой.

Те и личният състав в старческите домове ще имат приоритет при въвеждането на стратегия за проучване в Испания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР