В Испания 37 милиона души са призовани да гласуват днес

...
В Испания 37 милиона души са призовани да гласуват днес
Коментари Харесай

Испанците гласуват на вторите парламентарни избори за тази година

В Испания 37 милиона души са призовани да гласоподават през днешния ден на вторите парламентарни избори в страната за тази година, и четвъртите от 2015-а.

Вотът идва посред ширещото се съмнение в политическата система и новата искра за самостоятелност в Каталуния, отбелязва Асошиейтед прес.

Последните допитвания сочат съвсем равно разделяне сред десните и левите, което значи, че и след днешните избори политическата невъзможност в Испания може да не откри решение.

Жители на Мадрид показаха неспокойствие от следващия парламентарен избор:

„ Много е неприятно, трябваше да гласуваме веднъж на всеки четири години и това е. Трябваше към този момент да има устойчиво държавно управление, нищо повече “, показа пенсионерът Карлос.

Изпълняващият длъжността министър председател социалист Педро Санчес, който завоюва най-вече гласове на последните избори в края на април, не можа да си обезпечи задоволително парламентарна поддръжка, с цел да сформира държавно управление.

Часове преди изборните секции да отворят, той взе участие на среща за сигурността, обвързвана с размириците в Каталуния след издаването на неоправдателни присъди на 9-има сепаратистки водачи в средата на октомври.

Властите се приготвят за митинги за самостоятелност там през днешния ден, при които има опасения, че може да се стигне и до принуждение.

За да подсигури естественото протичане на вота,Мадрид изпрати в допълнение 2500 служители на реда в Каталуния.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР