В инвестиционните хроники 2009 г. се откроява като ключов момент,

...
В инвестиционните хроники 2009 г. се откроява като ключов момент,
Коментари Харесай

Ако бяхте инвестирали $1 в Биткойн или злато през 2009 година колко щяхте да спечелите?

В капиталовите летописи 2009 година се откроява като основен миг, белязан от зараждането на Биткойн (BTC) и началото на " крипто пътешествието ".

За тези, които са се впуснали в зараждащата се сфера на криптовалутите или са се придържали към непреходната прелест на благородните метали, другите пътища на тези активи се развиха с трагичен контрастност през идващите години.

Представете си, в случай че желаете, елементарна доларова банкнота, незабележима по своята стойност, само че предопределена да се трансформира в знак на основаването на благосъстояние в невъобразим до момента мащаб.

През 2009 година този непретенциозен $, ориентиран към Биткойн , пое на странствуване, което се опълчи на общопритите разбирания. Към наши дни обае този $ ще бъде еднакъв на зашеметяващите $91 милиона, което е доказателство за експоненциалния напредък и револуционния капацитет на криптовалутата.

В същото време в областта на материалните активи златото, безконечната емблема на благосъстоянието и стабилността, следва по-спокойна траектория. Макар да резервира статута си на средство за предпазване на стойност, повишаването на златото е последователно, като същият този $ в този момент би коствал едвам $2 – ослепителен контрастност със забележителния напредък на BTC.

Противоположните ориси на Биткойн и златото отразяват сериозните промени, които трансформират капиталовия пейзаж в цифровата епоха. Възходът на BTC, подхранван от децентрализираната му архитектура, лимитираното предложение и бързото му приемане, завладя въображението на вложителите по целия свят. Главозамайващият му напредък акцентира трансформиращата мощ на блокчейн технологията и капацитета на криптовалутите.

Обратно, златото, въпреки и трайно като хедж против икономическа неустановеност, не съумя да покаже кой знае какъв брой впечатляващи резултати за същия интервал от време. Неговата обичайната роля на сигурен актив остава непоклатима, само че привлекателността му бледнее спрямо голямата възвръщаемост на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР