В инвестиционната програма на Агенция Пътна инфраструктура“ за 2022 г.

...
В инвестиционната програма на Агенция Пътна инфраструктура“ за 2022 г.
Коментари Харесай

АПИ: Близо 16,5 км от пътя Лясково - Добрич ще бъдат основно ремонтирани

В капиталовата стратегия на Агенция " Пътна инфраструктура “ за 2022 година е планувана подготовката на социална поръчка за планиране и строителство /инженеринг/ за главен ремонт на над 16,4 км от третокласния път III-7105 Лясково – Козлодуйци – Добрич. Третокласното трасе е съществена пътна връзка на селата Пчелник, Балик, Житница, Лясково, Козлодуйци, Крагулево, Черна и Камен с регионалния център Добрич.

Целта е трайно да се възвърне технико-експлоатационното положение на третокласната права и доста да се усъвършенства пътната сигурност и комфорта на пътуващите. Отсечката ще е с нова асфалтова настилка, по-добро отводняване, нова пътна маркировка, знаци и осигурителни системи. Основно ще се ремонтира и мостовото оборудване при 4-ти км сред селата Балик и Пчелник.

До осъществяването на главния ремонт третокласният път ще продължи да се поддържа по програмата за настоящ ремонт и поддържане. За обезпечаване на безвредното прекосяване на водачите, по цялата дължина на пътя – 34,1 км, на пътноподдържащото сдружение на републиканските пътища в област Добрич е предоставено изкърпване на компрометирани сектори от пътната настилка, както и разчистване на избуяла крайпътна растителност – шубраци, клони и други Срокът за осъществяване на плануваните работи е до 30 август т. г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР