В интервю за йорданския канал Мамлака Мили коментира, че украинците

...
В интервю за йорданския канал Мамлака Мили коментира, че украинците
Коментари Харесай

Генерал №1 на САЩ: Украинската контраофанзива има успехи, но тече кърваво, бавно и продължително

В изявление за йорданския канал " Мамлака " Мили разяснява, че украинците са изправени пред обилни съветски сили, които са разполагали с доста месеци, с цел да приготвят минни полета и противотанкови заграждения, част от доста комплициран защитителен комплекс.

 

" Отново споделям, (контраофанзивата) е кървава, дълга и мудна. И ние го прогнозирахме още преди месеци ", уточни най-високопоставеният американски боен.

 

По думите му " на украинците към момента им остава забележителна бойна мощност, всичко не е завършило " и " е прекомерно рано да се каже дали (настъплението) е сполучливо или не ". " Ясно е, че към днешна дата това е непълен триумф. Скоростта, с която се реализира офанзивата, е по-бавна, в сравнение с чакаха планиращите ", добави Мили.

 

Освен това, американският военачалник означи, че бойците на украинските въоръжени сили са получили квалифицирано образование в разнообразни елементи на Европа, което е нараснало техните качества. Въпреки това цялостна украинска военна победа не може да се чака в близко бъдеще, тъй като изтласкването на 200 или 300 хиляди съветски бойци е сложна задача.

 

Евентуални договаряния биха довели до преустановяване на бойните дейности " и това евентуално също ще се случи ", счита Мили.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР