В интервю за столичния вестник Die Berliner Zeitung канцлерът на

...
В интервю за столичния вестник Die Berliner Zeitung канцлерът на
Коментари Харесай

Меркел: Унгария трябва да се съобрази с решението на Европейския съд

В изявление за столичния вестник Die Berliner Zeitung канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел насочи нова рецензия към Унгария, заявявайки, че ръководещите в Будапеща би трябвало да се съобразят с решението на Европейския съд за солидарното систематизиране на мигранти измежду страните от Общността.
„ Това, че държавното управление съобщи, че не се интересува от решението, е недопустимо “, безапелационна бе Меркел.
На въпрос дали Унгария би трябвало да напусне Европейския съюз, откакто отхвърля да се преценява с Брюксел, кацлерът съобщи: „ Това значи, че е обиден един доста фундаментален въпрос. За мен Европа е зона на правото. Ще би трябвало да приказваме за това в границите на идната среща на върха през октомври “.
Миналата седмица Европейският съд в Люксембург отхвърли жалбата на Унгария и Словакия против квотите на Европейски Съюз, според които всяка страна би трябвало да одобри избран брой бежанци. Според Меркел обаче миграционната политика на Будапеща не съставлява опасност за другите членки на Общността, съобщи Фокус.
„ От 28 страни единствено три или четири отхвърлят строго правилото за солидарно систематизиране. Всички останали са се съгласили да дадат своя принос, а след присъдата на Европейския съд – даже и словашкият министър-председател Роберт Фицо ", напомни немският канцлер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР