В интервю за Nikkei Asian Review главният изпълнителен директор на

...
В интервю за Nikkei Asian Review главният изпълнителен директор на
Коментари Харесай

IBM: практическото използване на квантовите компютри ще започне до пет години

В изявление за Nikkei Asian Review основният изпълнителен шеф на IBM Арвинд Кришна засегна разнообразни тематики, само че най-важната за промишлеността е прогнозата му за бъдещето на квантовите калкулации. Според него след три до пет години квантовите компютри ще намерят комерсиално приложение. За задачата ще са задоволителни квантови компютри с от 4000 до 10 000 кубита.

Ръководителят на IBM направи това изказване в подтекста на оповестеното съдействие с Токийския университет и Чикагския университет в региона на построяването на квантов компютър със 100 000 кубита в границите на 10 години. Директорът е уверен, че сътрудниците по плана ще могат да напредват малко по малко в региона на квантовите калкулации, до момента в който съответните системи не станат способни да вземат решение проблеми, които са прекомерно комплицирани или скъпи за нормалните суперкомпютри. Възможностите на квантовите компютри с 4 000 или 10 000 кубита ще бъдат задоволителни за справяне с проблемите в комерсиалния сегмент на пазара.

Ръководителят на IBM също по този начин смята, че самодейността на консорциума Rapidus за създаването на 2 nm произвеждане на полупроводници в Япония до 2027 година може да има триумф, защото сега по света има много японски експерти в региона на литографията и реализирането на сходен план би им дало опция да се върнат в Япония и да работят по тази авангардна самодейност.

„ Япония е едно от дребното места на планетата, където държавното управление на Съединени американски щати би ни разрешило да овладеем тази доста напредничава 2nm технология, защото сред страните има съглашения в региона на защитата “, изясни Кришна.

Според него триумфът на самодейността Rapidus ще разреши на IBM в бъдеще да разшири взаимната си активност с японските сътрудници.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР