В интервю за информационната агенция ANE, оперативният директор на Hyundai Европа- Томас

...
В интервю за информационната агенция ANE,
оперативният директор на Hyundai Европа-
Томас
Коментари Харесай

Hyundai с 10 електрифицирани коли в Европа до 2020. 4 ще бъдат изцяло електрически

В изявление за осведомителната организация ANE, оперативният шеф на Hyundai Европа- Томас Шмид, разяснява, че до 2020 година, компанията ще има в портфолиото си десет електрифицирани автомобила, като четири от тях ще бъдат с напълно електрическо задвижване.

“Не имам вяра, че цялостното електрифициране ще бъде решението, тъй като даже след пет години инфраструктурата няма да е достатъчна ”, споделя Шмид изгледите си за автомобилиня бизнес за 2022 година. “Необходим е половин час, с цел да се достигне 80% заряд, и в случай че имаме стотици коли на пътя ни трябват доста зарядни станции. Това ще отнеме време. По време на този временен интервал, plug-in хибридите и хибридите ще бъдат решението за по-дълги пътувания. За градовете, изцяло електрическите коли биха проработили. Общо взето, тези модели с алтернативно задвижване, включително тези с горивни клетки, биха могли да доближат 20% пазарен дял за 5 години ”.

“Дизелите ще съществуват, макар че дялът им устойчиво ще понижава в цяла Европа. Моята прогноза е за 30% пазарно участие след пет години ”, разяснява още Томас Шмид.

По отношение на бъдещото SUV на Hyundai, използващо атомна задвижваща система, Шмид споделя: “То ще има автономност от 800 километра, сходно на лек автомобил, както и функционалности за самостоятелно ръководство. Продажбите в Европа стартират през идната година. Към момента имаме 600 автомобила, използващи водород, на територята на Европа. Надяваме се да увеличим тази бройка със 100-150 единици през следващата година ”

“Не имам вяра ситуацията да се промени значително ”, разяснява Шмид вижданията си за това дали бавното прекосяване към електрифицираните коли ще позволи на нови компании да навлязат и евентуално да изпреварят установени вече на пазара производители през следващите 10 години. “От една страна ще има нови компании, да вземем за пример от Китай и САЩ, като Tesla. Електромобилът е много по-лесен за произвеждане. От друга страна сериозните знания по производствен процес ще продължат да бъдат конкурентно предимство. Ще продължим да виждаме настоящите марки, само че сливания ще има. Ще има още покупко-продажби като тази на PSA и Opel, или на Fiat Chrysler с китайски производител ”, споделя Шмид.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР