В интервю за германския вестник Der Tagesspiegel пенсионираният американски генерал

...
В интервю за германския вестник Der Tagesspiegel пенсионираният американски генерал
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис: САЩ и Германия ще бъдат отговорни, ако се провали украинската контраофанзива

В изявление за немския вестник Der Tagesspiegel пенсионираният американски военачалник Бен Ходжис акцентира, че Съединени американски щати и Германия ще бъдат виновни при положение на неуспех на украинското контранастъпление. Причината – двете страни показват съмнение в поддръжката си за Киев и бавят доставките на нови оръжия за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), разяснява генералът, представен от.

" Иска ли Западът Украйна да победи във войната? Вярата ми в това избледнява “, призна военачалник Ходжис пред редакцията на берлинския всекидневник. Твърде постепенно взетото решение на Вашингтон да даде на своите съдружници позволение да доставят на Киев изтребители F-16 " е образец за липса на решителност да се помогне на Украйна да победи “, добави той.

Германия също е бавна, изключително по въпроса за доставките на крилати ракети Taurus на ВСУ. Ако украинската контраатака се провали, " отговорността за това ще би трябвало да се поеме от държавните управления на Съединени американски щати и Германия “. Но неуспехът може да бъде избегнат, в случай че и двете страни работят уверено в този момент, увери американският военачалник.

Способността на ВСУ да нанасят точни удари на огромни дистанции играе основна роля за триумфа, изясни Ходжис: " Тогава руснаците няма да могат да държат Крим. Продължаващото наличие на Черноморския флот и Военновъздушни сили там ще стане прекомерно рисково “. Високоточните оръжия с огромен обхват също ще разрешат на Украйна да форсира унищожаването на съветската артилерия, както и на логистичната и транспортната инфраструктура, добави още Ходжис.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР