В интервю за FRANCE 24 израелският опозиционен лидер и бивш

...
В интервю за FRANCE 24 израелският опозиционен лидер и бивш
Коментари Харесай

Израелският опозиционен лидер Яир Лапид: „Краят не е Хамас в Газа“

В изявление за FRANCE 24 израелският опозиционен водач и някогашен министър председател Яир Лапид реагира на изненадващата офанзива на Хамас против Израел от Газа. Нахлуването, което умъртви стотици израелци, се назовава " Израелският 11 септември ". Стотици палестинци, живеещи в Газа, бяха убити при ответни израелски въздушни удари. Запитан по какъв начин вижда развиването на обстановката, Лапид сподели, че „ крайната игра е, че няма да има Хамас в Газа “.

" Ако желаете да погледнете тъжната статистика, явно това (7 октомври) е най-лошият ден за еврейския народ след Холокоста ", сподели Лапид.

Докато призна, че „ жестоките терористични “ офанзиви се равняват на огромен неуспех на разузнаването за Израел, той сподели, че целта на Израел е да се концентрира върху „ елиминирането на всички терористични качества, които Хамас има “.

„ Краят на играта е, че ще има няма Хамас в Газа “, съобщи той.

Лапид добави: „ Моето мнение би било, че палестинската власт би трябвало да поеме Газа, както направи преди (...), само че към момента има доста незнайни. Точно в този момент какви сме решен да създадем е просто да се уверим, че няма да има Хамас и никакви качества на Хамас в Газа, тъй като те няма да ни трансфорат в бъдещи жертви. Достатъчно е. Това, което се случи, няма да се повтори. "

Израелският опозиционен водач твърди, че Хамас е умъртвил почтени хора не тъй като желаят палестинска страна, а тъй като " желаят ислямска територия да обхване целия свят ".

Лапид акцентира, че Израел не се интересува от районен спор с Ливан или Иран, добавяйки, че са били предадени предизвестия на Хизбула в Ливан и на палестинците на Западния бряг и Източен Йерусалим.

Той сподели, че поддържа решението на министъра на защитата на Израел да наложи цялостна блокада на Газа, спирайки храната и електричеството за нейните 2,2 милиона поданици. Отхвърляйки рецензиите на Организация на обединените нации за обсадата, той сподели, че „ Хамас би трябвало да бъде упрекнат “.

Лапид приключи с думите: „ Имаме потребност от решение с две страни (...) Все още имам вяра, че е допустимо и това също е в висшите ползи на страната Израел “.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР