В интервю за британския вестник The Guardian генералният секретар на

...
В интервю за британския вестник The Guardian генералният секретар на
Коментари Харесай

Столтенберг: Путин иска ескалация на войната и ще продължи да хвърля хиляди и хиляди войници

В изявление за английския вестник The Guardian генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че Западът би трябвало да се приготви за дълготрайно оказване на помощ за Украйна, защото Русия желае да ескалира войната.

По думите му президентът на Руската федерация Владимир Путин води война на безсилие и е подготвен да продължи да хвърля " хиляди и хиляди бойци в името на минимални достижения “.

" Путин не възнамерява мир, той възнамерява да продължи войната “, акцентира Столтенберг.

Той означи, че Русия ускорява военното промишлено произвеждане и " се обръща към властнически режими като Иран, Северна Корея и други, с цел да се опита да получи повече оръжия “. Следователно Съединени американски щати, Англия, Франция, Германия и други западни страни би трябвало да са подготвени да поддържат Украйна с муниции, оръжия и аварийни елементи още дълго време.

" Нуждата ще продължи, тъй като това е война на безсилие. Става дума за индустриалния потенциал за поддържане на помощта “, разясни генералният секретар на Алианса.

Норвежецът посочи, че такава нужда от индустриален потенциал е зародила, защото настоящето равнище на ползване на муниции е по-високо от равнището на тяхното произвеждане. Но, както означи Столтенберг, подобен дефицит на снаряди се следи и в Русия, която в този момент се пробва да получи помощ от Китай.

Генералният секретар на НАТО не изключи даването на изтребители F-16 на Украйна, макар че – по думите му - страната към този момент е снабдена с задоволително военно съоръжение за изтласкване на руснаците.

" Трябва да продължим да обръщаме внимание на нуждата от разширение на опциите “, добави той. ( " Фокус " )
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР