В интервю за Атинската информационна агенция, министърът на туризма Харис

...
В интервю за Атинската информационна агенция, министърът на туризма Харис
Коментари Харесай

Гърция планира да отвори за туристи на 14 май

В изявление за Атинската осведомителна организация, министърът на туризма Харис Теохарис изпрати известие до световната туристическа общественост за безвредно отваряне на гръцката туристическа промишленост.

" Ние сме безопастни домакини и се грижим за всеки екскурзиант, като член на нашето семейство. Доказахме, че сме безкомпромистни в използването на здравни протоколи ", означи той.

След като направи обширна отпратка към Цифровия документ за имунизация, който ще има решителен принос за увеличение на потока от туристи в страната, министър Теохарис, остави лъч на оптимизъм за идването на задгранични гости в Гърция даже преди 14-ти май.

" Ако всичко върви добре на фронта Covid-19, Гърция ще може да приема туристи даже по-рано ", сподели той и добави, че министерството разисква последователното разпределяне на пътуванията от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Обединеното кралство, Израел, Сърбия и Обединените арабски емирства.

Освен това ще бъдат позволени и круизи без междинни спирки в пристанищата, по този начин наречените „ сини круизи ". Като цяло интернационалният интерес към откриването на гръцкия туризъм е доста огромен.

" Имах такова чувство да вземем за пример по време на неотдавнашното ми посещаване в Румъния, че Северна Гърция е доста значим пазар. Затова продължаваме с най-голямо внимание, малко по малко. Туризмът е народен проблем и залогът може да бъде извоюван единствено със съдействие и схващане сред страна, частен бранш, чиновници, локално самоуправление ", сподели министър Теохарис.

По отношение на развиването на туристическата година Теохарис изрази оптимизъм, наблягайки, че 2021 година ще бъде по-добра от миналата година и в това време ще изведе Гърция по пътя за възобновяване в бъдеще. Той се концентрира върху посланията, които доближават до Министерството на туризма, които отразяват оценката, че Гърция от ден на ден се постанова като туристическа дестинация за утрешния ден.

„ В анкети, извършени от туристически организации, медии и така нататък се отразява чувството, че марката Гърция е засилила въздействие спрямо предходната година ", означи той.

По отношение на рестартирането на туристическата промишленост, господин Теохарис разясни, че с цел да дойде екскурзиант е належащо:

Първо, или да бъде имунизиран, или да се е възстановил от заболяването, или да има негативен тест.

Второ, когато дойде, ще бъде подложена на пробна, целенасочена инспекция на летището.

Трето, ще се употребяват бързи проби.

Четвърто, ще има изолирани хотели за ковид-случаи и тази година ще се ползват здравните протоколи.

Припомняме, че Гърция се готви да отвори от 16 април сухоземните си граници, съгласно изказване на министъра, несъмнено при доста строги ограничения, даже в случай че пътуването сред префектурите не е позволено.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР