В интервю от септември 2022 година съпредседателят на Продължаваме промяната

...
В интервю от септември 2022 година съпредседателят на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Казусът Нексо: Асен Василев признава за разговори с големи играчи в криптопространството

В изявление от септември 2022 година съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев признава за диалози с " огромни играчи в криптопространството " по отношение на разплащателната ситема " Борика ".

Припомняме, че предходната седмица Асен Василев упрекна прокуратурата във внушения за загадка среща в Министерството на финансите с сдружения, занимаващи се с криптовалута:

" Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е извършена някаква загадка среща, на която сдружения, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев по какъв начин през системата " Борика " да правят разплащания в криптовалута, не дават отговор на обстоятелствата ", съобщи Асен Василев предходната седмица.

Въпреки това в изявление през септември 2022 година Василев признава за диалози с " огромни играчи в криптопространството ":

" Имахме някои диалози до момента в който бях в Министерството на финансите с огромни, дано да кажем, играчи в криптопространството по какъв начин " Борика " може да стане в действителност " coin-to-fiat exchange ". Тоест вие да си имате карта в долари, евра или друго, която да е издадена от нефинансова институциям която към този момент да ви го обръща през портфейл в coin ", споделя Асен Василев по време на изявлението.

" Ако биткоин и изобщо криптопространството е новата златна тресчица, ние да подсигурим кирките и лопатите ", споделя в умозаключение Асен Василев.

Вижте частта от изявлението, в която Асен Василев признава за въпросните диалози:



Ето и цялото изявление, извършено през септември 2022 година:

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР