В интересно съвпадение с инициативата на БСП за референдум срещу

...
В интересно съвпадение с инициативата на БСП за референдум срещу
Коментари Харесай

Пропутински сайтове обвиниха “Просвета“ в “хомосексуална пропаганда“

В забавно съвпадане с самодейността на Българска социалистическа партия за референдум против " джендър идеологията ", редица български уеб сайтове с общоизвестни благосклонности към режима в Москваоткриха " хомосексуална агитация " в учебник за 6-и клас на издателство " Просвета ", написа.

" Човекът и природата ", 6. клас, издателство " Просвета "

Става дума за издание от преди няколко години по предмета " Човекът и природата ". В него, след уроците за половата система на индивида, следва спорен урок на тематика " Грижа за растежа и развиването в учебната възраст ".

Първите две задания от урока слагат пред децата - които в 6-ти клас са на към 13 години - въпроси за измененията, които следват от пубертета. Възмущение в основния редактор на " Гласове " Явор Дачков, прочут бранител на Кремъл, провокират идващите няколко задания и текстовете към тях.

" Половото увлечение нормално е ориентирано към представителите на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат желания към хора от личния си пол или пък към човеци от двата пола. "

Няколко издания акцентират по какъв начин " съгласно създателите на учебника половата ориентировка е въпрос на разкриване и желание " - теоретичен факт, прочут безусловно от хилядолетия.

Неясно за какво изключително скандализиращо е и идващото изречение:

" Понякога са нужни повече време и опит, отвън рамките на пубертета, с цел да може младежът да дефинира половата си ориентировка. "

А за изключително обидно феновете на Путин смятат пояснението към третата задача в полемиката:

" Имайте поради, че в цивилизованите общества хората се употребяват с равни права и благоприятни условия за пълностоен живот, без значение от разликите си в тази тенденция. "

В урока е очебийно, че ранните полови контакти не са целесъобразни, и че е значимо децата да харесват себе си такива, каквито са.

" Да търсиш под вола теле е задача с предупреден край. Но очевидно е доходоносно предизборно занимание.

Който е прочел деликатно и добросъвестно учебника, знае, че цитираните редове са от урок-дискусия. Той следва два други урока: " Полова система и здраве " и " Растеж и развиване на индивида ".

Тези уроци прецизно дават отговор на програмата на МОН - явно експерти са решили, че обсъжданите в тях проблеми са подобаващи за съответната възраст.

В тематиката за половите връзки сред хората няма нищо скандално, изключително по метода, по който е сложена в учебника. (Моля, прочетете в оригинал всичките няколко фрази още един път.)

И мястото за разискване на такива щекотливи въпроси е точно в учебно заведение и в фамилията, където опитният и доброжелателен преподавател или родител ще поведе младежите в вярната посока.

Онези, които считат, че през днешния ден, в епохата на интернет и десетките телевизионни канали може да има " неразрешени " тематики и че по този начин ще предпазят нашите деца, се лъжат горчиво - те на процедура желаят да оставим възпитанието им на улицата. Или на неуконтролируемите обществени мрежи. "

Очаквано, часове по-късно Корнелия Нинова сподели учебника на " Просвета " и разгласи, че това било за " 12-годишни деца ".

" Някой съмнява ли се към момента, че това е проникнало в просветителната система на България? ",заяви лидерката на Българска социалистическа партия, хипотетично лява партия.

Не излиза наяве какво общо имат трансджендър и интерсекс хората, които Българска социалистическа партия не желае да се загатват в учебниците, с хомосексуалните хора. Нито пък какво общо има половата ориентировка с джендър идентичността.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР