В интерес на Запада е да измени тактиката в тази

...
В интерес на Запада е да измени тактиката в тази
Коментари Харесай

Юрий Фелштински: Никой няма да преговаря с Путин, все по-близо сме до използване на ядрено оръжие

В интерес на Запада е да промени тактиката в тази война и от отбранителна, да премине към настъпателна война

Не чакам нищо хубаво да се случи на Русия, там ще се пролее доста кръв, споделя известният историк и анализатор

Интервю на Александър Шелест

- Джейк Съливан от името на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи, че с Русия няма да се водят никакви договаряния, до момента в който Москва не се откаже от окупираните територии. Но като че ли остана нещо неизказано, какво ще стане след това? Как Вие виждате обстановката?

-  Очевидно е, че никой няма да седне на масата на договарянията с Русия, наблягам – с Русия – а не с Путин, тъй като с Путин към този момент никой няма да седне на масата за договаряния.
Но и с Русия никой няма да договаря, до момента в който тя не извърши следните условия: преустановяване на военните дейности против Украйна, евакуиране на съветските войски от нейната територия, признание на границите от 2013 година и единодушие за погашение на репарации и обезщетения.
Но, за жалост, нищо не дава вяра, че тази война е покрай края си, като имаме поради военните и политически проекти на съветското управление.
Но Западът към този момент разбра, че казусът с войната би трябвало да бъде решен на световно равнище, че с Путин е невероятно да се договорят.
Но все по-често се чуват гласове, че това е единствено началото, че те схващат, че руско-украинската война е единствено началото. Никой не има вяра в бърз мир, тъй като Путин не трансформира направлението, политиката, той се трансформира единствено по силата на събитията. 
Има схващане, че някаква първа крачка към решаването на казуса би трябвало да бъде свалянето на путинския режим, освен това не мисля, че някой към този момент се вълнува от самия Путин. Стана ясно, че не е единствено Путин, казусът не е в Путин, а в съветския режим. 

- Какви, съгласно Вас ще бъдат идващите стъпки на Путин?

-  Следващата стъпка е една единствена – нуклеарното оръжие. Но мисля, че той още не е подготвен за това и се надява, че има други лостове за въздействие. Той има две слаби очаквания. Едната е, че Украйна ще се измори да се съпротивлява и ще се съобщи. Втората слаба вяра е, че Западът ще се измори от Украйна и по този начин ще се стигне до същия резултат. Не мисля, че той ще има триумф в тази посока и рано или късно ще би трябвало да реши дали да употребява нуклеарно оръжие. Той няма различен ход - няма войска, няма въоръжения, а нуклеарно оръжие – има.
Много пъти съм казвал, че е в полза на Запада да промени тактиката в тази война и от отбранителна, да премине към настъпателна война. Нямам поради оповестяване от НАТО на войната на Русия, нито присъединяване на натовски бойци. А имам поради да бъдате свалени от украинската войска рестриктивните мерки, да водят войната както те намират за добре. 
Колкото по-дълго продължава тази война, толкоз повече ще приготвяме себе си за това, че този спор ще докара до термоядрена война. 
Ние дори в този момент задоволително елементарно обсъждаме потреблението на тактическо нуклеарно оръжие, провалите от такова оръжие. Преди осем месеца никой не говореше по този начин. 
Тогава всички се хващаха за главата и споделяха, че това е невероятно. А в този момент?
Трябва да сме наясно, че самият Путин още не е подготвен по тази причина, само че колкото повече продължава войната, толкоз повече той се доближава до това решение.

- Излиза, че режимът на Путин няма излаз. Никой не желае да се договаря с него, никой няма да се съгласи на взаимни отстъпки, и излиза, че и той, като украинците, няма различен излаз с изключение на да побеждава.

-Путин към този момент играе ва банк. За него няма връщане обратно и това е казусът. Това е повода, заради която военните приказват, че това е  единствено началото и, че казусът може да бъде решен единствено световно.
Така че няма никакви свидетелства, че Путин се разкайва, че се пробва да промени външнополитическия курс, тъй като войната в края на краищата е единствено прийом за реализиране на външнополитическите му цели.  
А външнополитическата цел на Путин е прекрояване на европейските граници и тази цел не е променяна от 2008 година, когато беше провъзгласена в Мюнхен.
Но всичко зависи от съветското управление. Ако те признаят, че са създали неточност, всичко ще си пристигна на мястото, като се изключи Русия. Там ще има безредици и търсене на виновност, революция може и да няма, само че ще се пролее доста кръв. Но това ще е идващ стадий и той ще бъде вътрешноруски.
Как да ви кажа –не чакам нищо хубаво да се случи на Русия.
Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР