В иначалото на нова руска офанзива срещу Източна Украйна Съединените

...
В иначалото на нова руска офанзива срещу Източна Украйна Съединените
Коментари Харесай

САЩ подготвят нов скок на военната помощ за Украйна

В иначалото на нова съветска атака против Източна Украйна Съединените щати приготвят нов пакет от военна помощ за Киев на стойност от близо 750 милиона $, оповестява през днешния ден Блумбърг, цитирайки осведомени източници.

Оръжията и другото особено съоръжение се чака да бъдат изпратени по силата на съживена стратегия от Втората международна война, която разрешава на президента Джо Байдън да трансферира съоръжение от американските запаси без тежката процедура на утвърждение от Конгреса за да се ускорят доставките по време на изключителна обстановка.
Досегашната американска военна помощ за Украйна от началото на войната доближи общо 2,4 милиарда $, отбелязва Блумбърг. Новото нарастване явно е в отговор на нова атака, която съветските сили приготвят в Източна Украйна, откакто не съумяха да завладяват столицата Киев и се изтеглиха от териториите на север от нея, които краткотрайно бяха окупирали. Русия концентрира войски в сепаратистките анклави Донецк и Луганск, като в това време продължава масирания обстрел на азовското пристанище Мариупол, с цел да обезпечи връзка сред Донбас и окупирания от нея през 2014 година Кримски полуостров. В същото време президентите на Полша и на трите балтийски републики оповестиха, че пътуват към Киев за среща с украинския им сътрудник Володимир Зеленски. Това заяви през днешния ден в Туитър Якуб Кумох, представител на канцеларията на полския президент.
" Президентът на Полша Анджей Дуда, дружно с президентите на Литва Гитанас Науседа, на Латвия Егилс Левитс и на Естония Алар Карис, пътува към Киев ", написа Кумох. Публикацията в Туитър е съпроводена от фотография, от която излиза наяве, че четиримата президенти пътуват с трен. " Така страните ни показват поддръжката си за братска Украйна и президента ѝ Володомир Зеленски ", се споделя в туита.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР