В името на шахматното единство и на възможността за получаване

...
В името на шахматното единство и на възможността за получаване
Коментари Харесай

Ръководството на Българска федерация по шахмат 2022 подава оставка

" В името на шахматното единение и на опцията за приемане на пълноправно участие в интернационалните структури (ФИДЕ и ЕШС) взехме единомислещо решение за усъвършенстване на управническата конструкция на „ Българска федерация по шахмат 2022 “, удовлетворявайки, само че не приемайки внушенията, с които се спекулира пред интернационалната шахматна общност и в общественото пространство у нас, подаваме групова оставка ". Това разгласи управлението на БФШ 2022 в намерено писмо до медиите.
По-рано тази седмица стана ясно, че водената от Васил Антонов организация ще организира Общо заседание на 13 декември в Плевен, на което ще бъде гласувано освобождението на цялото управлението и по-късно избирането на нови ръководители.

" Мотивът ни е подбуден от гореизложените условия и по-конкретно неналичието на съответна държавна поддръжка. С тази оставка ние изрично настояваме за адекватност, правомерност, бистрота и почтено финансиране на шахмата у нас посредством единствената организация, имаща законно право на такова финансиране – „ Българска федерация по шахмат 2022 “, допълват от БФШ 2022.

В писмото си от БФШ 2022 също по този начин насочат рецензии към " Българска спортна федерация по шахмат ", която заведе българските шахматистки на Европейското отборно състезание в Будва, където Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева завоюваха историческа купа. От БФШ 2022 също по този начин показват неодобрение към изказване на спортния министър Димитър Илиев и ръководителя на Спортната комисия към Народното събрание Небие Кабак
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР