В името на Навални - не признавайте президентските избори в

...
В името на Навални - не признавайте президентските избори в
Коментари Харесай

Петър Танев: В името на Навални - не признавайте президентските избори в Русия

В името на Навални - не признавайте президентските избори в Русия. Това съобщи Петър Танев от фондацията на съветската съпротива " За Демократично развиване " в предаването " България, Европа и светът на фокус " по Радио " Фокус " във връзка новината за гибелта на Алексей Навални. 

" Не признавайте тези президентски избори. Те не са почтени, нямат нищо общо с електоралните, демократични процеси. Провеждат се на окупирани територии, при изискване че стотици хиляди украинци насилствено са били преместени в Русия и са им били дадени съветски паспорти ", обърна се Танев към Европейски Съюз и Съединени американски щати. 

Той показа, че приема загубата на Навални като негова персонална загуба. И раказа за приноса му в битката за определяне на демократично ръководство в Русия:

" От 16 години се занимавам с лобиране и адвокация против режима на Путин. Точно Алексей Навални беше индивидът, който 2016 година стимулира стотици хиляди млади момчета и девойки като мен в Русия ", изясни Танев.

По думите му Навални е бил индивидът, стимулирал хиляди хора да се борят за това Русия да бъде естествена демократична страна и да заживее нов живот. 

" Аз считам, че това беше огромна неточност да се прави ( бел. от ред. - връщането му в Руската федерация). Той очакваше евентуално, че ще настъпят промени, когато се върне в Русия, само че все пак не се колебая в неговата откровеност, когато той се връщаше, тъй като той е разбирал, че неговата идея е обвързвана с освобождението на Русия ", сподели той. 

Танев разказа и за настроенията в Руската федерация, когато Навални се завърнал в страната след престоя си в Германия, където той се лекуваше откакто бе токсичен: " Много добре помня този ден, когато той се връщаше от Германия след неговото лечение. Аз помня по какъв начин всички излизахме и протестирахме до Червения площад ". 

" Два пъти са ме арестували поради това нещо ", добави той. 

Той изрази своето неразбиране по какъв начин някой би подкрепял режима на Путин. Според него обаче хората в Русия се опасяват да се афишират против актуалната власт точно поради следствията, които биха могли да произтекат от едно такова деяние.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР