В идните години ще бдя страната да не се отклони

...
В идните години ще бдя страната да не се отклони
Коментари Харесай

Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя

В идните години ще бодърствам страната да не се отклони от пътя. Ще не отстъпвам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта. Защото това е нашата дълготрайна и неотменна задача. Политическата смяна е единствено първа крачка. Чакат ни още тествания.

Ето и цялото му слово:

Скъпи сънародници,

Преди пет години за първи път одобрих строя на армията тук, пред катедралния храм и безконечния огън. Помня лицата на доста от вас, очите на хората, които бяха пристигнали в мразовития януари, с цел да поддържат първите стъпки на вярата за Нова България. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова.

Първият мандат мина в изтощителна битка, само че вие подновихте пакта на доверие , от който черпим сили. Благодаря ви за поддръжката.

Пет години посветихме на борбата за правда и народна власт. Призовавах и работех за единство, укоряваха ме, че разлъчвам. Но гласовете ви недвусмислено демонстрираха, че обществото ни желае и би трябвало да се раздели с част от наследеното минало . Победихме с общи старания, извадихме обществото от апатията, върнахме на хората честните избори, а на Народното събрание - опцията да реформира отхвърления управнически модел, да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции.

Народът се произнесе и през днешния ден знаем към кои правила градим единството си: тези за правда, правдивост и грамотност, за същинско европейско развиване на България.

В идните години ще бодърствам страната да не се отклони от пътя . Ще не отстъпвам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта, тъй като това е нашата дълготрайна и неотменна задача. Политическата смяна е единствено първа стъпка, чакат ни още тествания и се надявам цялото ни политическо потомство политици да го осъзнава. Хората потвърдиха пътя. От нас се желае да го поставим.

И когато мислим, че ни е най-трудно, дано не забравяме, че не са доста страните, съхранили своето име, религия и език през ветровете на историята. Ако през днешния ден България е една от тях, то е тъй като нашият народ е изпитал и осъзнал нуждата от единството на меч, дух и слово. Убеден съм, че можем да реализираме задачите си единствено в случай че обществото ни остане единно във волята си за действителна смяна и прогрес. Вярвам, че хилядолетната “държава на духа ” е жива в България и тя ще въодушевява и чертае пътя ни напред.

Скъпи съотечественици,

В началото на изтеклия мандат заявих, че за мен не е значимо какъв брой време ще бъда президент, а какъв президент ще бъда. Това разбиране ме мотивираше и в най-трудните моменти да не върша компромис с правилата си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички български жители , без значение от партийна принадлежност, етнос и вяра. Да не отстъпвам правата, ползите и достолепието на своя народ.

Вярвам, че дружно ще продължим да градим свободна, демократична, просперираща и съвременна страна.

Да живее България!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР