В художествена галерия в Окланд тази седмица посетителите се вгледаха

...
В художествена галерия в Окланд тази седмица посетителите се вгледаха
Коментари Харесай

Гласът: Защо Австралия следва Нова Зеландия в пътуването на коренното население

В художествена изложба в Окланд тази седмица посетителите се вгледаха в най-голямата сбирка от изкуство на туземци и поданици на островите от Торесовия проток, излагана в миналото в Нова Зеландия.

В последната зала на изложбата, тематична за съпротивата и колонизацията, наблюдаващите се отдръпнаха, с цел да оценят поредност от изказвания, залепени на стената от художника Върнън Ах Ки. Неговата работа от 2002 година, If I Was White, предава опита му като австралийски туземец в личната му страна:

" Ако бях бял, можех да нося костюм и вратовръзка и да не наподобявам недоверчив. Ако бях бял, можех да пазаря в първокласни магазини и да не наподобявам недоверчив. "

" Ако бях бял, нямаше да би трябвало да пребивавам в страна, която ме ненавижда. Ако бях бяла, щях да имам страна. Уан, 25-годишен китайски преселник в Нова Зеландия, и изясни, че в прилежаща Австралия следва референдум за коренното население, наименуван Гласът.

" Това е, с цел да им дадем повече посланичество “, сподели тя. „ Така че мисля, че това е повода всичко това да е тук “, махна тя из стаята. „ Свързано е. “

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР