В храмовия комплекс Ангкор Ват в Камбоджа все повече нарастват

...
В храмовия комплекс Ангкор Ват в Камбоджа все повече нарастват
Коментари Харесай

За гледания в YouTube: Разследват случаи на малтретиране на маймуни от влогъри в Камбоджа

В храмовия комплекс Ангкор Ват в Камбоджа от ден на ден нарастват случаите с малтретиране на маймуни за издание на видео материал в YouTube, съобщи Асошиейтед прес.
Комплексът Ангкор Ват е част от международното завещание на ЮНЕСКО.

В един от случаите бебе маймуна се бори и извива, до момента в който се пробва да избяга от мъж, който го държи за врата над бетонна цистерна и го облива с вода.

Властите оповестяват, че това е възходящ проблем, защото хората търсят нови способи да притеглят онлайн фенове.


„ Маймуните би трябвало да живеят в дивата природа, само че в днешно време с тях се отнасят като с домашни любимци “, сподели Лонг Козал, представител на националния орган АПСАРА, който управлява обекта Ангкор Ват. „ Тези хора основават наличие, с цел да печелят пари от феновете в YouTube, тъй че това е доста огромен проблем за нас “.

АПСАРА стартира следствие дружно с Министерството на земеделието, с цел да събере доказателства против най-сериозните извършители, които рядко се снимат сами, сподели Лонг Козал.

„ Ако успеем да съберем доказателства, те сигурно ще бъдат задържани “, добави той и добави, че всеки принудител на животни ще бъде осъден.

YouTube, Фейсбук и други обществени мрежи отстраняват видеоклиповете с сходно наличие, само че десетки други клипове на маймуни, които скачат и играят, остават, генерирайки хиляди гледания и клиенти.

Самото снимане на тези видеоклипове включва доста близко другарство с маймуните, което съгласно управляващите и бранителите на правата на животните основава голям брой други проблеми както за макаците, по този начин и за хората, посещаващи един от най-популярните туристически обекти в Югоизточна Азия.

Забранено е да се дава храна и вода на бозайниците, защото това ги кара да бъдат подвластни и надлежно все по-агресивни към туристите. Често се случва хора да бъдат ухапани, което е рисково.

Според влогъра Иум Даро не е имало случаи на физическо принуждение и той не вижда проблем в това, което ютюбърите вършат, с цел да си изкарват прехраната.

Друг снимащ описа, че е почнал да прави клипове с маймуни по време на пандемията от COVID-19, откакто броят на туристите внезапно понижен и е станало невероятно да се устоя като водач.

 

Източник " Дарик "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР