В хода на валутната търговия в понеделник сутринта курсът на

...
В хода на валутната търговия в понеделник сутринта курсът на
Коментари Харесай

Еврото губи от политическите трусове в Германия

В хода на валутната търговия в понеделник сутринта курсът на американския $ се повишава във връзка с множеството международни валути като се изключи японската йена.

Общата валута губи от цената си по отношение на американската след подаването на оставка от немския вътрешен министър Хорст Зеехофер. Причината е, че неговият проект за справяне с миграцията в страната не среща поддръжка от канцлера Ангела Меркел.

Днес сутринта курсът на еврото се понижа във връзка с $ до $1,1639 от 1,1684 $ за едно евро при края на валутната търговия в петък в Ню Йорк.

В същото време американската валута поевтинява по отношение на японската до 110,68 йени за $ от 110,77 йени в края на миналата сесия.

За едно евро през днешния ден на пазара дават по 128,97 йени спрямо 129,36 йени в петък.

Индексът на $, отразяващ динамичността му по отношение на кошницата от 6 съществени международни валути, пораства с 0,18%, до 94,8 пункта.

В центъра на вниманието на валутните пазари остават комерсиалните несъгласия сред Съединени американски щати и другите страни по света.

Мексиканското песо през днешния ден нараства, дружно с другите мексикански активи след изборите за президент на страната. На тях с 53% от гласовете победи в Андрес Мануел Лопес Обрадор - водач на алианса на левите сили. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР