В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото е стабилно към долара, паундът спада

В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският $ е постоянен във връзка с еврото, пораства леко по отношение на паунда, само че интензивно се обезценява по отношение на йената заради данните за инфлацията в Япония.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), е постоянен по време на утринната търговия. От началото на седмицата този индикатор е изгубил към 1%.

Към 10:05 часа българско време двойката евро/долар се търгува за $1,0826, спрямо $1,0831 при затваряне на пазара в четвъртък.

Британската лира стерлинг поевтинява поевтинява с 0,14% - до 1,2267 $ за един паунд по отношение на 1,2287 $ за паунд предния ден.

Междувременно цената на щатската валута по отношение на японската се намали с 0,45% до 130,21 йени за $ по отношение на 130,87 йени за $ през миналата сесия.

Потребителските цени в Япония през февруари са нарастнали с 3,3% на годишна база, което е най-ниският ритъм от септември предходната година. Темпът на инфлация се забави внезапно от 4,3% през януари, когато сложи нов връх от декември 1981 година

Спадът на инфлацията се дължи значително на понижението на разноските за комунални услуги - с 0,3% на годишна база. Записан е за първи път от май 2021 година През януари тази цифра е скочила с 14,9%.

Японските потребителски цени без пресни храни, основен знак, следен от централната банка на страната, са се повишили с 3,1% през февруари по отношение на същия месец преди година. Ръстът се забави от 4,2% през януари и съответства с консенсусната прогноза на специалистите, представена от Trading Economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР