“В хода на работата е установено, че Марин и Стефан

...
“В хода на работата е установено, че Марин и Стефан
Коментари Харесай

Пламен Тончев: Димитрови са поддържали контакт с Живко Коцев, имат влияние в МВР и Митниците

“В хода на работата е открито, че Марин и Стефан Димитрови разполагат със доста въздействие с Министерство на вътрешните работи. С Живко Коцев и други чиновници те поддържат контакт ”. Това съобщи ръководителят на ДАНС Пламен Тончев.

Тончев изясни, че са основали контакти и с хора от Агенция " Митници ". По думите му главната роля на Димитрови в контрабандния канал е да реализират контакт с хора на висши обществени длъжности, за обезпечаване на защита. Той изясни, че е постъпвала информация за забъркани митнически чиновници в тази скица.

Тончев съобщи, че до месец април 2023 година Петя Банкова е била чиновник на ДАНС и не е имала формален достъп до информация, касаеща активността на Агенция “Митници ”. Сигнали за незаконна активност към Банкова не е имало, не не може да каже по какъв метод е назначена за началник на Митниците и с чии подкрепи се е употребила, уточни шефът на ДАНС.

Тончев изясни още, че е знаел за контактите на Банкова с Димитрови, само че като заместник-директор на Митниците не е имала пълномощия да реализира дейности в тяхна изгода.

“Вече по-късно, като шеф е подпомагала Стефан и Марин Димитрови. Не мога да кажа, че министърът на финансите е знаел за нейните дейности ”, съобщи Пламен Тончев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР