В хода на предизборната кампания всеки делничен ден от 16,00

...
В хода на предизборната кампания всеки делничен ден от 16,00
Коментари Харесай

Кошлуков: Всеки ден ще има предизборни дебати по БНТ

В хода на предизборната акция всеки работен ден от 16,00 ч. Българска национална телевизия ще излъчва диспути с политическите партии. Това разгласи генералният шеф на публичната телевизия Емил Кошлуков в предаването " Още от деня ".

„ В тази обстановка би трябвало да сме много по-щедри към партиите, само че най-много към гласоподавателите. Заради Коронавирус допускам, че политическите сили няма да могат да вършат манифестации, няма по какъв начин да съберат доста хора на площада, не могат да вършат срещи поради ограниченията и ще им би трябвало повече ефирен ефир. Смятам, че това ни е обвързване. Затова вършим всеки работен диспути и дебати, нещо, което в никакъв случай не сме правили. Т.е. всички партии, регистрирани за изборите, ще можем да ги чуем и забележим. Отделяме огромната вечерна журналистика напълно за тях “, акцентира Кошлуков.

И в четирите издания на „ Панорама “ и „ Референдум “ преди изборите ще има диспути и дебати.

„ След централните и късните вести имаме специфични форми, където с изключение на обичайните летописи на партиите, ще има очерци и портрети на претендентите. Бих посъветвал всички партии да се възползват от това. Ако желаят ново лице, да го покажат “, предложи Кошлуков.

Телевизионните центрове – Благоевград, Русе, Пловдив, Варна, два-три пъти седмично ще провеждат диспути за локалните водачи.

„ С ЦИК преговаряме да създадем предаване за секционните комисии. Понеже няма по какъв начин да съберат 70 000 души на образование при тези ограничения. А има нови машини, малко по-друго гласоподаване. Ще създадем, както направихме с уроците за децата през първата фаза на епидемията. Предавания, в които ще ги обучим “, сподели още генералният шеф на Българска национална телевизия.

Обществената телевизия ще подпише съглашение с всички политически партии, които ще вземат участие на изборите. Времето, според изборното законодателство, ще е еднообразно за всички. Начинът, по който те вземат участие, се дефинира от чоп, който ЦИК тегли. Имаме предаване за парламентарните и извънпарламентарните партии. Вярвам, че тази година сме дали доста, обясни уговорките на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

На уеб страницата ни и мобилното приложение ще има интерактивна карта. На нея ще могат да се видят всички претенденти, с стратегиите на партиите и обещанията, които са дали за хората. Аз имам вяра, че Българска национална телевизия ще стане домът на изборите. Не единствено за това, че ще даваме най-вече информация. Търговските медии не могат да си разрешат да дадат толкоз диспути и дебати. Вярвам, че ще създадем такова показване и разбор на резултатите в изборната нощ, какъвто няма да имат другите. Смятам, че ще гледат всички, уверен е Емил Кошлуков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР