В хода на делото Хигинс каза на съдията, други съдебни

...
В хода на делото Хигинс каза на съдията, други съдебни
Коментари Харесай

Съдебният заседател Иън Хигинс глобен във Върховния съд в Глазгоу за „проспиване“ на производството

В хода на делото Хигинс сподели на съдията, други правосъдни заседатели и заместници, че няма „ нулев интерес “ към делото, както го направи не желае да бъде там, добавяйки: „ Няма да привлечете вниманието ми в нито един миг. “

След като беше разговарян от служителя, който изясни, че няма основателни аргументи да бъде извинен и че процесът би било относително малко, Хигинс отговори: „ Това е добре, само че просто желая да ви подчертая, че нямам нулев интерес. Просто ще седнал съм там като скулптура. “

Докато обвинителният акт се четеше на в съда, секретарят трябваше да направи пауза два пъти, защото Хигинс „ изглеждаше, че спи “. изиска той да бъде сменен със заместител.

Хигинс беше освободен от правосъдните заседатели и упрекнат в пренебрежение към съда, заради отхвърли му да извършва отговорностите, изисквани от правосъден заседател.

Машинисти на ScotRail, търсени за железопътния маршрут на Хари Потър по West Highland Line

Той се призна за отговорен и беше наказан във Върховния съд в Глазгоу в понеделник. < /p>

Прочетете повече от Sky News:
Украински майор, погубен от подарък за рожден ден
Круизен транспортен съд се завръща в Обединеното кралство след 100 ранени пасажери

Съдия Йънг сподели: „ Ролята на правосъдният заседател не просто изисква наличие в съда. Освен това изисква присъединяване в правосъдния развой.

„ Това включва чуване на доказателства, изявления и правни инструкции, присъединяване в разискванията и гласоподаване на присъда.

„ Съдебен заседател който седи като скулптура и не обръща внимание, не извършва отговорностите си на правосъден заседател. Следователно той попречва правораздаването.

„ Неговите дейности са съзнателно ориентирани към и заплашват да се намесят в престижа на съда и правораздаването. “

„ Това не може да се преглежда като индивидуален импровизиран коментар “

Процесът, който включваше обвиняване в обезчестяване, продължи една седмица, като арбитър Йънг похвали заместващия правосъден заседател, който „ не избяга от отговорността си “.

< p> Съдията означи: „ Вашето държание два пъти беше привлечено от вниманието на присъстващите в съда, само че вие нито променихте метода, по който се държахте, нито предложихте някакво пояснение.

„ Това не може да се преглежда като един единствен импровизиран коментар, за който незабавно съжалявате. Това беше позиция, която заехте и изразихте по време на явяването си в съда. "

Като смекчаващо, се споделя, че Хигинс е имал проблеми с психологичното си здраве след разпадането на дългогодишна връзка и е бил предписано лекарство от персоналния му доктор.

По-нататък беше декларирано, че естеството на обвиняванията, когато бяха прочетени в съда, провокира мемоари за събития от персоналния живот на някой негов непосредствен.

Въпреки това., арбитър Йънг акцентира, че Хигинс е избрал да не загатва това пред правосъдния личен състав.

Той добави: „ Индивидуалните решения за това дали правосъдните заседатели могат да бъдат извинени се вземат за всеки обособен случай.

< p> " Въпреки това, двата въпроса, които повдигнахте в този момент, биха били най-малкото въпроси, които правосъдният личен състав и съдията биха обмислили деликатно, в случай че бяха разкрити.

" Вместо това, от ваша страна сметка, неведнъж сте избрали да прикриете същинските аргументи за вашето отвращение. Вие неведнъж посочихте подправени аргументи и действахте в съда по метод, който разсъни угриженост.

„ Бъдете ясни за това: не е пренебрежение към съда човек да не може да заседава като правосъден заседател в избрана Това е постоянно срещано събитие.

„ Вместо това, вашето съзнателно и повтарящо се държание, в това число изказвания, които в този момент казвате, че са погрешни, направени намерено пред другите правосъдни заседатели, е това, което води до тези процедури за пренебрежение. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР