В ход са разни кампании. Не им се поддавайте. Не

...
В ход са разни кампании. Не им се поддавайте. Не
Коментари Харесай

Цитат на деня: Не се притеснявайте, имаме си Аллах

" В ход са всякакви акции. Не им се поддавайте. Не забравяйте - в случай че те имат своите долари, ние имаме нашия народ, нашия Аллах. Здравата работим. Вижте къде бяхме преди 16 години и вижте ни в този момент. "

Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред симпатизанти в черноморската провинция Ризе в четвcртък вечерта, написа Дневник.

Ердоган отхвърли терзанията за обезценяването на националната валута и ги дефинира като водене на акции против страната.

Малко по-късно на международните пазари стартира всеобщо разпродаване на турски лири, а обменният курс по отношение на $ слезе на рекордно ниско ниво. В петък в пиков миг обезценяването доближи 12%, след което новият курс се стабилизира към 7-8% повишаване на $ спрямо четвъртък.

Ердоган нееднократно се е обявявал за съперник на високите лихви, тъй като пречат на възгледа му, че стопанската система би трябвало да бъде движена от евтини заеми. Инвеститорите считат, че е пропуснат моментът централната банка да вдигне лихвите, с цел да охлади прегряващата турска стопанска система.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР