В ход са консултации за преобразуване на бившия Спортен диспансер

...
В ход са консултации за преобразуване на бившия Спортен диспансер
Коментари Харесай

Спортен диспансер – Национален център по спортна медицина

В ход са съвещания за превръщане на някогашния Спортен диспансер в Национален център по спортна медицина и възобновяване.

Предложената промяна Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I -Пловдив („ МЦРСМ I-Пловдив “) се постанова заради нуждата от модерна спортно-медицински база, която да покрие високите упования на спортните клубове, треньорите и спортистите от Пловдив и региона, както и на всички, които употребяват спортните бази на града за тренировки и подготовка за национални и интернационалните надпревари. С преобразуването ще се обезпечи медицински надзор на международно равнище за децата от Центъра за подготовка на запас за спорта за високи достижения и изявени спортисти.

За да отговори на актуалните трендове в спортната медицина и съпътстващите я високотехнологични способи на лекуване и възобновяване, „ МЦРСМ I-Пловдив “ се нуждае от застраховане на цялостен набор високотехнологична инсталация. Това може да се реализира посредством преобразуването в народен център.

Изграждането на модерна спортно-медицински база ще даде опция за целево финансиране на повсеместен ремонт на здравното заведение, както и застраховане достъпа на трудноподвижни пациенти до нея.

Промяната се прави по предложение на шефа на „ МЦРСМ I-Пловдив “ доктор Влатко Глигоров и с поддръжката на Йордан Иванов, регионален шеф на Пловдив, Лъчезар Бакърджиев, зам.-областен шеф, доктор Калин Калинов, шеф на дирекция „Здравеопазване“ в община Пловдив и адв. Албена Пискова – юридически съветник на центъра.

В основата на сполучливия мениджмънт на някогашния Спортен диспансер стои опазване и развиване на професионалния състав от лекари, рехабилитатори и кинезитерапевти, както и инфраструктурно и логистично застраховане на безвредна среда за работа и положителни условия за развиване на спортно-медицински и възстановителни действия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР