В ход е подготовка за сключването на нови споразумения с

...
В ход е подготовка за сключването на нови споразумения с
Коментари Харесай

Зеленски: Подготовя се сключването на нови споразумения с чуждестранни партньори

В ход е подготовка за сключването на нови съглашения с задгранични сътрудници, които ще покачат качествата на украинските въоръжени сили, съобщи в обичайното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски:

" В момента се приготвяме през идните седмици да продължим извънредно дейната си интернационална активност. Ще има нови съглашения, които ще подсилят въоръжените ни сили, защитата на градовете ни и ситуацията на страната ни... Никой на света няма право да унищожава самостоятелни страни. Никой. И ние няма да позволим на Русия да унищожи Украйна ", каза Зеленски и благодари на всички, които оказват помощ на страната му и нейната идея.

Украинският президент посочи и значимостта на приемането на новия пакет американска военна помощ на стойност 60 милиарда $, чието приемане се бави в Конгреса, отбелязва ДПА и Българска телеграфна агенция. 

Вчера Зеленски се срещна с водача на болшинството в Сената Чък Шумър и делегацията му, които посетиха Украйна. Той разяснява диалога с думите: " демокрациите не трябва да се отдръпват от историческия развой - процеса на отбрана на полезностите, които са определящи за нашия актуален свят ".

А самият Шумър се обърна към ръководителя на Камарата на представителите в Конгреса Майк Джонсън с апел " да направи верния избор " и да помогне за приемането на блокирания законопроект за военната помощ за Киев, съобщи Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР