В ход е евакуация на цивилни от металургичния комплекс Азовстал

...
В ход е евакуация на цивилни от металургичния комплекс Азовстал
Коментари Харесай

Евакуацията на цивилни от Азовстал е в ход

В ход е евакуация на цивилни от металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол. Информацията беше доказана от Червения кръст и Организация на обединените нации. От съображения за сигурност, детайлности за интервенцията няма да се оповестяват, разясни представител на Организация на обединените нации. Според Москва, от " Азовстал " към този момент са изведени повече от 40 души, измежду тях дами и деца. Киев удостовери, че минимум 100 души са напуснали завода.

Снимки на фотограф на Ройтерс и демонстрират цивилни жители, които са изведени от металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол. Групата от към 40 души, се настанява във краткотраен център в село Безымeнное. То се намира на към 30 км от Мариупол, в Донецка област.

Информацията за кулоар за извеждане на цивилни е доказана от Червения Кръст и от Организация на обединените нации.

Експерти разчетоха в съглашението за евакуация на цивилни позитивен знак. Дали ще бъде комплициран завършек на обсадата на Мариупол към момента не е ясно.

В профила си в Туитър, президентът Володимир Зеленски, удостовери, че първата група от над 100 души е напуснала " Азовстал ". В поста си той написа, че на следващия ден ще ги види в Запорожие и благодари на екипа си и на Организация на обединените нации.

Предполага се, че на територията на стоманодобивния цех има 1000 души - военни и цивилни.

По-рано в Киев беше ръководителят на Долната Камара на Конгреса - Нанси Пелоси. По думите й визитата й е израз на взаимност и поддръжка за Украйна. Тя даде обещание следващият пакет финансова помощ за Киев на стойност 33 милиарда $, да получи бързо утвърждението на Конгреса.

" Това посещаване е нашият метод да Ви кажем благодаря, че се борите за своята независимост, и че ние се намираме в преломен миг, и че вашата борба е борба за всички нас. Решени сме да останем с вас до края на борбата! ", съобщи Нанси Пелоси, ръководител на Долната Камара на Конгреса.

Украйна е признателна и признателна за помощта, която Вашингтон й оказва, сподели Зеленски.

" Аз - като президент, и моят екип, оценяваме това посещаване. То демонстрира, че Съединените щати в действителност са водач в поддръжката за Украйна във войната против съветската експанзия. И за това желая да Ви благодаря, че помагате на Украйна да пази суверенитета и териториалната си целокупност. "

Русия съобщи, че при ударите на летището край Одеса е изумен и склад с муниции.

" С ракетни системи " Оникс " в региона на летището край Одеса беше погубен хангар оръжия и муниции, пристигнали от Съединените щати и други европейски страни. Поразена е пистата на летището. С въздушни удари са нанесени провали на седем военни обекта в Украйна. ", съобщи Игор Конашенков, представител на министерството на защитата на Русия.

В Херсон, който е под съветска окупация, от през днешния ден се би трябвало да употребяват единствено рубли. Според украинските управляващи в града обаче, това няма да е допустимо, тъй като банките в града работят единствено с украински гривни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР