В Херсонска област в Украйна започва подготовката на референдум за

...
В Херсонска област в Украйна започва подготовката на референдум за
Коментари Харесай

В Херсонска област окупационните власти готвят референдум за присъединяване към Русия

В Херсонска област в Украйна стартира подготовката на референдум за присъединение към Русия. Това разгласи заместник-ръководителят на проруската окупационна военно-гражданска администрация Олег Стремоусов.

В ефира на съветската държавна телевизия Стремоусов освен разгласи началото на подготовката за идния референдум, само че и предвижда крайния му резултат.

" Да, готвим се за референдума и ще го проведем. И колкото и да е необичайно, Херсонска област ще одобри решение за присъединение към Руската федерация. "

Официално оповестената цел на по този начин наречената от Кремъл специфична военна интервенция в Украйна е " освобождението на Донецката и Луганската национална република до границите на Донецка и Луганска област ". Нищо не се загатва за Херсонска област, която напълно се управлява от съветската войска.

Въпреки това на локалните поданици се дава съветско поданство по ускорена процедура, вкарват се съветски телефонни кодове, а украинската гривна се заменя с съветската рубла.

Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков въпросът за бъдещето на Херсонска област би трябвало да бъде решен от нейните поданици.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР