В Херсонска област украинци с изборен опит избягват да си

...
В Херсонска област украинци с изборен опит избягват да си
Коментари Харесай

Окупаторите в Херсон нямат съмишленици за провеждане на псевдореферендум

В Херсонска област украинци с избирателен опит заобикалят да си сътрудничат с руснаците за образуване на псевдореферендум. Това заяви в ефира на телевизия „ Еспресо “ Юрий Соболевски, първи заместник-председател на Херсонския регионален съвет.

Според длъжностното лице нашествениците се готвят за псевдореферендум. „ Ние доста деликатно следим процесите, свързани с организирането на подправен референдум в Херсонска област. Те (руснаците) имат доста огромен проблем с образуването на изборни комисии, тъй като нашите хора отхвърлят да вземат участие в това и всички, които имат опит, знаят, че това е закононарушение и изменничество “, сподели Соболевски.

Украинците, които руснаците се пробват да привлекат, или измислят аргументи за отвод, или незабавно оферират на окупаторите да последват съветския транспортен съд (и да отидат нахуй), написа организация УНИАН. Тя има поради израза, станал нарицателен за украинската опозиция против съветската експанзия, произнесен от украински бойци на Змийския остров при започване на пълномащабната война. Тогава те отхвърлиха да се предадат на екипажа на крайцера „ Москва “ с думите Русский военный корабль, иди на хуй. Седмици по-късно крайцерът дебаркира на дъното на Черно море.

Окупаторите не могат да образуват нужния брой секционни комисии. За да се сформира изборна комисия, са нужните сред 7 и 12 души, само че с цел да се организира „ референдум “ в Херсонска област, трябват стотици хора – руснаците ги нямат. Голямата цел на Владимир Путин в Украйна е анексиране на украински територии. През 2014 година Русия анексира нелегално украинския полуостров Крим и в този момент ще се опита да направи същото с още украински земи, нарушавайки интернационалното право и контракти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР