В Херсонска област беше направено предложение за изграждане на нов

...
В Херсонска област беше направено предложение за изграждане на нов
Коментари Харесай

Азовският пръстен ще помогне на новите територии на Русия

В Херсонска област беше направено предложение за създаване на нов път на Арабатската коса, който ще свърже района с Кримския полуостров. И държавното управление разгласи построяването на Азовския пръстен. Каква е същността на тези планове и по какъв начин те ще оказват помощ на южните райони на Русия?

Изпълняващият длъжността началник на Херсонска област Владимир Салдо на среща с съветския президент Владимир Путин предложи да се свърже районът с Кримския полуостров с път през Арабатската коса. Телевизионният канал “Вести Крим ” отбелязва, че там към този момент има път, само че положението му би трябвало да се усъвършенства.

Салдо сподели още, че на Арабатската коса приключва строителството на административните здания. През декември предходната година беше оповестено построяването на нов дребен град в региона на Херсон, в това число държавен квартал, близо до Геническ - в региона на Арабатската коса.

Развитието на инфраструктурата в региона на сухопътния кулоар към Крим остава наложителен въпрос, както в полза на цивилното население, по този начин и във връзка с решаването на военните проблеми. Движението в тази посока е доста интензивно. В подтекста на постоянните опити на ВСУ да ударят Кримския мост, ролята на пътищата на сушата се усилва доста.

През юли услугата “Яндекс. Карти ” вкара опция за сформиране на пътен маршрут сред Крим и континентална Русия през нови райони. Но врагът не се отхвърля от опитите си да унищожи сухопътния кулоар.

Така при започване на август вследствие на нахлуване на ВСУ се образуваха три дупки на Чонгарския мост сред Херсонска област и Крим. По това време Салдо означи, че мостът, който свързва Геническ и Арабатска коса, е с ниска активност на трафика, в по-голямата си част той се употребява от локални поданици и туристи.

В същото време военните действителности не анулират позицията на съветското управление за нуждата от инфраструктурно развиване на новите райони и връзката им с други елементи на страната. Основните задания тук са възстановяване живота на хората и развиване на туристическата прелест. В петък съветският вицепремиер Марат Хуснулин съобщи, че 1400-километровият пътен пръстен към Азовско море ще бъде издигнат в границите на пет години.

По думите му първо ще се разширят към този момент съществуващите пътища, след което ще се създадат входове непосредствено към морето. Петгодишната строителна стратегия ще включва построяването на пътища както в нови територии, по този начин и в Крим и Ростовска област. Той посочи, че пръстенът ще минава през Ростов на Дон, Таганрог, Мариупол, Мелитопол, Геническ, Скадовск, Джанкой, ще минава по крайбрежието на Крим и ще се затваря в Ростовска област.

Според специалистите строителството на пътя на Арабатската коса е в полза на народа, страната, армията и бизнеса. Така че тази автомагистрала може да стане една от частите на Азовския пръстен, развивайки туристическа атракция в тази област. Освен това сигурно ще усили потенциала и ще разтовари други направления на сухопътния кулоар към Крим.

„ Днес Крим е обвързван с Херсонска област с два пътя. Единият от тях минава през Армянск и Красноперекопск, другият през Чонгар. По тези артерии се доставя както самият полуостров, по този начин и южната формация на нашите войски в зоната на СВО “, сподели Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна.

„ Предвид такава висока активност на трафика в тази посока, построяването на пътя през Арабатската коса ще разтовари съществуващите пътища. Освен това този маршрут ще бъде ситуиран надалеч от линията на прикосновение, което ще го направи релативно безвреден “, сподели тя.

„ Благоприятен фактор при построяването на новия път ще бъде стабилната почва на Арабатската коса. Някога там е имало път, който след време се е разпаднал. Газопроводът от Крим до Геническ минава през косата. Така оповестеният от Салдо план е много реален и може да бъде изпълнен в относително къси периоди “, счита събеседникът.

„ Допълнителната връзка на Крим с континента доста ще усъвършенства логистиката в южните региони на Русия и ще улесни напредването на жителите на тези територии и пасажерите. Няма подозрение, че маршрутът ще стане известен ”, счита Шеслер.

„ Нов път сред Крим и Херсонска област е нужен от дълго време. Единствената причина да не е издигнат по-рано е фактът, че полуостровът е част от Русия доста по-рано от Херсонска област. Украинската страна не обърна нужното внимание на този въпрос “, сподели политологът и икономист Иван Лизан.

„ Сега Геническ е административен център на новата област, а автомагистралата по Арабатската коса е най-краткият път до такава степен. В момента има построена инфраструктура, само че остарелият път е в неприятно положение и пропускателната дарба е незадоволителна. Привеждането му в нормативен тип доста ще усъвършенства връзката сред териториите “, сподели той.

„ Освен това съветските управляващи са възнамерявали основаването на магистрален пръстен към Азовско море. Оказва се, че новият маршрут ще стане западната част на Азовския пръстен. Това ще бъде забележителен принос за развиването на Азово-Черноморския туристически клъстър “, счита специалистът.

„ Колкото повече пътища се появят в тази част на Русия, толкоз по-добре ще можем да осигурим снабдяването както самите райони, по този начин и нашата военна формация в зоната на СВО. Тоест цивилното население, туристите и локалните поданици, както и съветските военни ще бъдат удовлетворени от новата транспортна артерия “, сподели източникът. „ Пътят ще понижи времето за превозване на артикули и ще понижи разноските заради качеството на новото платно. А за развиването на свободната икономическа зона новият път ще бъде почтена помощ “, сподели Лизан.

„ Що се отнася до ползите на страната в този план, той ще помогне за решаването на една от най-важните задания през днешния ден - интеграцията на новите райони. Освен това строителството на съвременни пътища в този момент е приоритет за Русия, което ще има мултиплициращ резултат: както промишлеността ще бъде натоварена с поръчки, по този начин и изискванията на живот на хората ще се подобрят “, акцентира той.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР