В Херсон местните жители излязоха на улиците за мирен протест

...
В Херсон местните жители излязоха на улиците за мирен протест
Коментари Харесай

Жителите на Херсон казаха НЕ на руската окупация

В Херсон локалните поданици излязоха на улиците за кротичък митинг против псевдо референдума за основаване на фиктивна „ република “ в региона и съветската окупация на техния район.

За да разпилян тълпата, окупаторите приложиха сълзотворен газ и светлинни гранати. Съобщава се за потърпевши. Някои цивилни са арестувани, оповестява Укринформ.

Жители на Херсон разгласяват видео от митинга във Facebook групи, пишат

На видеото се вижда по какъв начин хората напущат площад „ Свобода “ – кашлят и скандират „ Херсон е Украйна! “

„ На 27 април, когато хората отидоха на митинга, стартира „ шоуто за светлина и звук “... по този начин живее окупираният Херсон “, разясняват видеозаписа участниците в събитието. Те означават, че хората са взели участие в митинга против " псевдо референдума ", с цел да покажат, че Херсон е и ще остане част от Украйна. Те са били замеряни с газови и светлинни гранати, отбелязва един от участниците.

Чува се, че окупаторите предизвестяват локалните поданици, че всевъзможни манифестации и демонстрации са изцяло неразрешени в региона.

От видеото излиза наяве, че има ранен мъж, който би трябвало да бъде откаран от местопроизшествието с кола за спешна помощ, а има и коментар, че един от протестиращите е арестуван.

Както Укринформ заяви по-рано, окупаторите се пробват да разпознават и задържат участници в проукраински манифестации в Херсон, само че хората към момента излизат на улиците. Според комисаря на Върховната Рада по правата на индивида - Людмила Денисова, съветските агресори имат намерение да проведат по този начин наречения „ референдум “ за основаване на „ Херсонска национална република “ в района от 1 до 10 май.

Междувременно, в района се отвличат цивилни, в това число публицисти, публични водачи, депутати и деятели.

Министерството на цифровата промяна сътвори предпазен чатбот за жителите на Херсонска област, който има за цел да помогне на хората да схванат за ориста на изчезналите.

В Херсон съветските окупатори организираха „ заседание “, на което показаха „ началника на регионалната администрация “ и „ началника на градската администрация “.

От своя страна кметът на Херсон - Игор Колихаев, сподели, че е отказал да сътрудничи на " новата администрация ", назначена от съветските сили.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР