В Харвардския университет протече 27-мата церемония по връчването на така

...
В Харвардския университет протече 27-мата церемония по връчването на така
Коментари Харесай

Раздадоха "Шнобеловите награди" за 2017 г. Вижте защо ушите ни растат цял живот!

В Харвардския университет протече 27-мата гала по връчването на по този начин наречените Шнобелови награди. Те се присъждат за най-абсурдните и съмнителни открития в региона на науката. Победителят във всяка от категориите получава 10 трилиона зимбабвийски $. Струва си да се посочи, че един самун коства 50 трилиона.

Физика

Наградата в раздел физика получи Марк-Антоний Фардин, който потвърди, че котките могат да одобряват три агрегатни положения: твърдо, течно и газообразно.
Според учения, способността на котките да одобряват формата на съда - това е аршин за течност, а да запълват размера му - аршин за газообразно положение.

За мир



Тази премия отиде при група учени от разнообразни страни, които откриха нов способ за лекуване на хъркането. Според тях, то се лекувало изцяло след четири месеца практикуване по свирене на диджериду. Това е духов инструмент на австралийските туземци, изработен от ствола на евкалипта.

Хидродинамика



Учени от Съединени американски щати и Южна Корея бяха наградени за проучване по какъв начин да се носи кафе. Предмет на създаването им е по какъв начин да се носи кафето, без да се разлива. При бързо вървене, е най-добре да се държи във чаша за вино, а при постепенно - в елементарна чаша.
Най-ефективният метод - да се върви обратно.

Медицина



Френски невробиолози потвърдиха, че в мозъка съществува обособена област, която дава отговор за любовта към сиренето. Според тяхното проучване, хората, които ненавиждат сирене, имат черна субстанция и бледи петна в тази част на мозъка.

Когнитивни науки



Изследователи от Англия, Италия и Испания потвърдиха, че болшинството близнаци не разграничават себе си на фотографиите. Освен това се допуска, че този факт въздейства върху себеоценката им.

Акушерство



Испански колектив направил много извънредно проучване. Според резултатите, детето, намиращо се в утробата на майката, доста по-добре възприема музиката, в случай че източникът й се намира... в нейното влагалище. Вече има уред, изработен за тази цел и той е патентован.

Икономика



Учени от Австралия потвърдиха, че контактът с крокодили покачва хазартното възприятие у индивида. Те карали доброволци да държат в ръце от тези влечуги и в случай че индивидът не изпитвал дискомфорт, това показвало стила му при хазартните игри.

Анатомия



Тук били наградени британци, които съумели да обяснят за какво старците имат по-големи уши. Както се оказва, след тридесетата година, ушите ни стартират да порастват още веднъж. Това се случва и при мъжете, и при дамите, само че при слабия пол се вижда по-малко заради обясними аргументи.
Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР