В група “D” компания на мегафаворита Сърбия ще правят Италия,

...
В група “D” компания на мегафаворита Сърбия ще правят Италия,
Коментари Харесай

Мондиал 2019 - обзор на група D

В група “D” компания на мегафаворита Сърбия ще вършат Италия, Филипините и Ангола. Западните ни съседи превзеха върха на класацията на ФИБА, изпреварвайки Съединени американски щати, което ще ги стимулира в допълнение за шампионско показване на Мондиал 2019.

Най-звезден състезател - Никола Йокич

Няма по какъв начин един от най-завършените центрове в международния баскетбол да не бъде считан за една от звездите на шампионата. Йокич може всичко - пукотевица, взимане на битки, асистенции, отбрана. Милош Теодосич отпадна от състава заради контузия, само че Йокич може да го замести идеално, защото магията на пасовете му е идентична. Центърът реализира едвам 9.1 точки, 6.0 битки и 2.4 асистенции за Сърбия на Олимпиадата през 2016-та, само че разликата от този момент е голяма.

Най-перспективен състезател - Робърт Лий Болик мл.

Болик, 23-годишен плеймейкър от тима на Филипините, записа дебютен сезон в родното си състезание, където междинните му индикатори от 17.0 точки, 5.1 битки, 4.6 асистенции и 2.2 тройки на мач приказват, че азиатският тим разполага с един доста повратлив и динамичен състезател. Ако Болик играе на високо равнище и на Световното в Китай, за какво да не забележим филипинците да продължат напред.

Ключов конфликт - Италия против Филипините

Ако приемем, че Сърбия ще минат елементарно, а Ангола са един от най-слабите тимове на шампионата, то борбата за второто място остава сред Италия и Филипините. Още повече, че двата отбора се изправят още в първия кръг на шампионата. “Скуадра адзура” ще разчита на играчи от класата на Марко Белинели и Данило Галинари, играещи в НБА, както и Луиджи Датоме, Амедео Дела Вале и Алесандро Жентиле. Филипинците могат да се надяват на някогашният състезател на Вашингтон Уизардс Андрай Блатч и МВП на Филипинското състезание Джун Мар Фахардо.

Сърбия и Ангола откриват шампионата на следващия ден от 10:30, а Италия и Филипините се изправят един против различен от 14:30 часа.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР