В гръцкия парламент, малко преди 10:00 часа местно време, започна

...
В гръцкия парламент, малко преди 10:00 часа местно време, започна
Коментари Харесай

В гръцкия парламент започна заседанието, на което ще се гласува вота за недоверие към правителството


В гръцкия парламент, малко преди 10:00 часа локално време, стартира третата част на дебатите по въпроса за вота на съмнение към държавното управление. Той бе пожелан от политическа празненство „ Нова народна власт ”. Споразумението с Македония е в центъра на разискването от страна на гръцките законодатели.

Дебатът се чака да приключи с речите на водачите на политическите партии и гръцкият министър председател, по-късно ще се организира вота на съмнение.

Според мненията, изразени до момента, не се чакат изненади. Депутатите от СИРИЗА и „ Независими гърци ” ще гласоподават срещу предлагането на „ Нова народна власт ” и по този начин държавното управление ще остане на власт.

Вчерашното маратонно чуване, траяло над 16 часа, се трансформира в разгорещена полемика и взаимни обвинявания сред държавното управление и опозицията във връзка с контракта с Македония.

Опозиционните партии обявиха, че договорът е неприятен, а акцентът се слагат на македонския език и македонската поданство, до момента в който депутати и министри от ръководещата СИРИЗА с причини ги убеждаваха сътрудниците си от другите партии, че договорът е в границите на гръцката национална линия, национално потребен и пази ползите на страната.

Особен интерес провокират информацията в гръцките медии, че по време на днешната полемика външният министър Никос Козияс ще донесе документи от гръцкото външно министерство, свързани с договарянията за името в предишното.

Паралелно със сесията в Народното събрание пред постройката на Народното събрание, в 16 часа ще протече нов митинг от организации, които "не дават" и "защитават" името Македония. /МИА
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР