В гранитната зала на Министерския съвет служебният кабинет на Стефан

...
В гранитната зала на Министерския съвет служебният кабинет на Стефан
Коментари Харесай

Дотук бяха обещанията, да се захващаме за работа!

В гранитната зала на Министерския съвет служебният кабинет на Стефан Янев съобщи щафетата на новоизбраното постоянно държавно управление на Кирил Петков. Проектосъставът на необятната коалиция на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България бе признат с болшинство при гласуването на Народното събрание през днешния ден. За министър председател бе определен Кирил Петков.

“В продължение на седем месеца два служебни кабинета управляваха страната. Това бяха моменти на изпитния, безсънни нощи, с които направихме, уповавам се, България друга. Вярвам, че наследството, което оставяме, е в основата на кредото на партията-мандатоносител - смяната. Българските жители я чакат. Очакват в България да има правдивост, сигурност и те да живеят в една благоденстваща, естествена страна. Всички тези провокации са извънредно ангажиращи за всички нас от състава на новия кабинет ”, уточни служебният министър председател и сегашен министър на защитата Стефан Янев.

Той благодари на министрите в служебното държавно управление и пожела триумф на сътрудниците си в постоянното.

“Много се веселя, че продължаваме смяната, която започнахме преди 7 месеца. Аз съм пръв сред равни. Дотук бяха обещанията. От тук стартират дейностите. Така че да се захващаме за работа ”, съобщи Кирил Петков.

Церемонията по предаване на властта мина плътно и малко единствено с здрависване без чаша вино. Това е евентуално, тъй като България е изгубила доста време и работата по възобновяване на държавността и парламентаризма би трябвало да стартира не от на следващия ден, а още от през днешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР