В градовете в Източен Китай са спрени фериботите и отменени

...
В градовете в Източен Китай са спрени фериботите и отменени
Коментари Харесай

В очакване на тайфуна Хинамнор: В Китай спряха фериботите, отмениха учебните занятия

В градовете в Източен Китай са спрени фериботите и анулирани образователните занятия поради задаващия се ураган Хинамнор, който се чака да засегне също Тайван, Япония и Корейския полуостров, съобщи АП.

В Шанхай от неделя са прекъснати фериботните услуги и в мегаполиса са ситуирани над 50 хиляди служители на реда в подготвеност да оказват помощи да направляват пътния трафик в застрашените региони. Властите в източния бизнес хъб Вънчжоу са разпоредили образователните заведения за останат затворени в понеделник.

Евакуация на хора и анулиране на самолетни полети е почнала на южния японски остров Окинава и на остров Тайван. Прогнозите сочат, че тайфунът ще провокира интензивни превалявания и възможни наводнения на Корейския полуостров.

По данни на хонконгски синоптици стихията бушува с ветрове до 175 км/ч. Към 10 ч. локално време през днешния ден китайският народен метеорологичен институт разгласи код " жълто " за значителни превалявания в Джъдзян, Шанхай и считания от Пекин за китайска провинция Тайван.

Тайфунът Хинамнор е най-могъщата стихия в света за тази година. Прогнозите са центърът му да се измества на север към Източнокитайско море, уточни АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР