В град, известен със суперлативите, не е изненада, че някой

...
В град, известен със суперлативите, не е изненада, че някой
Коментари Харесай

Най-големият проект за възстановяване на океана в света в Дубай

В град, прочут със суперлативите, не е изненада, че някой в Дубай възнамерява да построи още един от " най-големите в света ". Но за разлика от най-високия небостъргач или най-дълбокия басейн, най-новият препоръчан план не е просто архитектурно достижение, а и победа за опазването на океаните.

Dubai Reefs се афишира за най-големия план за възобновяване на океана в света; в случай че бъде издигнат, той ще се състои от 77 квадратни благи неестествен риф, който ще сътвори дом за повече от един милиард корали и 100 милиона мангрови дървета.

Плановете за плана бяха оповестени тази седмица от основаната в Дубай компания URB, разработваща устойчиви градове, чиито предходни планове включват закрита велосипедна супермагистрала в Дубай и устойчиви градове в Египет и Южна Африка.

" Здравето на нашите градове е неразривно обвързвано със здравето на нашите океани ", съобщи основният изпълнителен шеф на URB Бахараш Багериан в имейл до CNN. " Нуждаем се от предприемачески дух при планирането на крайбрежните градове. "

 

Наред с изкуствените рифове URB е проектирала плаващи жилищни, хотелиерски и търговски уреди и разнообразни екокъщи, които съгласно нея ще трансфорат мястото в туристическа дестинация.

В центъра на плана ще бъде морски институт, отдаден на океанските проучвания и опазването на крайбрежната среда на Дубай. Той ще предлага и просветителни стратегии за запазване на морската среда.

URB твърди, че обектът ще се зарежда със 100 % възобновима сила, генерирана от слънчева, водна и вълнова ферми, а фермите за водорасли и стриди ще създават храна.

 

 Ако строителството продължи, предприемачът чака да приключи плана до 2040 година, само че отбелязва, че ще се сблъска с провокации, свързани с гарантирането на това, че самодейността може да бъде финансирана напълно с частни средства и да бъде налична за хора с разнообразни равнища на приходи.

" Дубайските рифове " имат за цел да се трансфорат в модел за запазване на морските запаси, екотуризъм и живот в океана ", споделя Багериан. " В последна сметка той ще се трансформира в неповторима устойчива дестинация, осигуряваща продоволствена сигурност и сила от океана, като в същото време ще даде опция за по-екологична стопанска система. "

 

 Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР