В град Хайфа една от големите болници при нужда просто

...
В град Хайфа една от големите болници при нужда просто
Коментари Харесай

Болницата в Израел, която се пренася изцяло под земята

В град Хайфа една от огромните лечебни заведения при потребност просто се мести подземен - където в този момент има паркинг. Там може да се правят даже диализа и интервенции. Хората в Израел са готови за най-лошото, съобщава .

“Рамбам ” е главната болница за северната част на Израел, тя няма да спре да работи дори по време на военна запаляха. Цялото лекуване, в това число диализа  и операции  ще продължат. 

“Основната концепция е, че в случай че нещо се случи, целият личен състав, пациентите и оборудването на болничното заведение се смъкват подземен. Сега, когато всичко е готово, ще можем да изпълним преместването в границите на 8 часа. Всяко легло е снабдено с О2 има и електричество ”, споделя Майкъл Халберал шефът на болничното заведение в Хайфа. 

Той показва, че при паника към 800 пациенти се местят подземен

Медицинското заведение разполага с всички хигиенични уреди. Дори и да бъде изолирано от външния свят, болничното заведение може да действа в продължение на 3 дни.   



За първи път това в допълнение, подземно пространство е употребявано по време на пандемията от COVID-19, показва Халберал.  

“Фактът, че сме изцяло предпазени, ще обезпечи успокоение на хората, те ще знаят, че са в сигурност ”, споделя специалистът.  

Местоположението на болничното заведение и придава значимо значение. Тя се намира близо до границата с Ливан. По време на едномесечната война през 2006 година сред Израел и групировката “Хизбула ”, основана в Ливан, в болничното заведение били лекувани военнослужещи и цивилни. 

В непосредствена непосредственост до Рамбам се намира и военноморска база, което я излага на риск. Служителите на болничното заведение се притесняват, че “Хисбула ” може да нападна от другата страна на границата.  

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР