В горещите летни дни освежаващият сладолед е любимо лятно лакомство

...
В горещите летни дни освежаващият сладолед е любимо лятно лакомство
Коментари Харесай

Само 3 съставки и ще ядете най- вкусния домашен сладолед

В горещите летни дни освежаващият сладолед е обичано лятно лакомство както за децата, по този начин и за възрастните. Но аз в действителност не желая да вървя единствено за него в претъпкан супермаркет по време на ковид. Как да си направите сладолед у дома

В търсене на отговор, редакторите ни намериха елементарна и готина рецепта за домакински сладолед. За да постигнете съвършената кремообразна текстура и да избягате от летните горещини, са ви нужни единствено три съставния елемент.

 

Как да си извършите сладолед

 

Съставки

300 мл кондензирано мляко
300 мл сметана (25% мазнини, не по-малко)
90 г млечен шоколад
хартиени чаши за еднократна приложимост
дървени или пластмасови пръчки

 

Приготвяне:

Изсипете сметаната в дълбока купа и я разбийте с миксер до буйна текстура. В процеса на бъркане масата би трябвало да се увеличи  2 пъти.

Постепенно изсипете кондензираното мляко в сметаната , комбинирайки съставените елементи с миксер или разбийте на ръка. Сладоледът е много сладостен, тъй че можете да употребявате по-малко кондензирано мляко.

След това преместете получената примес в комфортен резервоар, като употребявате черпак.

Разтопете шоколада на водна баня или микровълнова фурна.

Напълнете всяка от чашките с разтопен шоколад, като го разстелите деликатно по стените и дъното. Поставете останалия шоколад назад в купата, оставяйки единствено тъничък пласт по стените.

Когато чашките са покрити с шоколад, изпратете ги във фризера за 10 минути. Това време е задоволително, с цел да се втвърди шоколадът по стените.

Напълнете чашите със сладолед, сложете съчка във всеки резервоар и го изпратете във фризера за 5 часа, или по-добре – за цялата нощ.

Когато сладоледът се втвърди, леко изрежете картонената чаша от горната страна и деликатно я извадете от сладоледа.

Сега знаете по какъв начин да извършите домакински сладолед от елементарни съставки! Сладоледът ще ви завладее от първата хапка.

Между другото, не е належащо да се облича сладоледът в шоколад. Можете просто да замразите сместа от сметана и кондензирано мляко, а по-късно да сервирате готовия сладолед с плодове и разнообразни сиропи. Е, доста просто и вкусно!

Ако ви е харесал този метод на подготвяне на сладолед вкъщи – покажете го на приятелите си! Добър вкус!

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР