“В Годишния отчет на СЕМ за 2022 г., както и

...
“В Годишния отчет на СЕМ за 2022 г., както и
Коментари Харесай

Иван Ченчев към СЕМ: Защо в доклада ви не е отразена намесата на служебното правителство в изборния процес?

“В Годишния доклад на Съвет за електронни медии за 2022 година, както и в Доклада за профилираното наблюдаване на предизборната акция за изключителните избори за 48-мо Народно заседание, не е отразена намесата на служебното държавно управление като обособен състезател в предизборната акция. Каква е повода Съвет за електронни медии да не е подложил на профилиран, обособен мониторинг и изявите на служебното държавно управление по време на предизборната акция? Припомням, че ОССЕ заяви за това в собствен отчет ”.
С този въпрос Иван Ченчев, който сега ръководи Комисията по културата и медиите, се обърна към Съвет за електронни медии по време на разискването на отчета за работата на медийния регулатор за 2022 година
Той цитира Доклада на ОССЕ от 19 септември 2022 година, съгласно който “президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с сериозните си изказвания по отношение на решенията на предходното държавно управление ”.
“Защо, все пак, няма профилиран мониторинг? ”, попита Ченчев. Той не одобри отговора на представителите на Съвет за електронни медии, че въпросът не е обследван от тях, защото президентът и служебното държавно управление не били участници в предизборната акция.
Иван Ченчев гласоподава “против ” при приемането на отчета за работата на Съвета за електронни медии за 2022 година, като уточни, че с работата си националният медиен регулатор не съумява да пресече чувството за цензура и непълен плурализъм в публичните медии.
Той цитира експресно изследване на специалисти, които записват мощен дисбаланс при отразяване на обществено-политическо събитие по националното радио - 16 вести за едната страна в границите на един ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР