В годините, като приоритетна цел на Български лекарски съюз, най-голямата

...
В годините, като приоритетна цел на Български лекарски съюз, най-голямата
Коментари Харесай

Стартира програма за подпомагане развитието на младите лекари

В годините, като предпочитана цел на Български лекарски съюз, най-голямата съсловна организация, ангажирана със отбрана правата и ползите на лекарската колегия, се оформи задържането на младите експерти в България и връщането им от чужбина, предлагайки им тласъци и благоприятни условия за съответно кариерно и академично развиване в страната ни.

В предходните години, БЛС се опита да стимулира младите лекари – специализанти и постоянни докторанти чрез отпущането на годишни стипендии за една календарна година. От тази година, БЛС реши да разшири плана и да го трансформира в годишна стратегия за финансово стимулиране на млади лекари -  студенти след 4-ти курс (5-и и 6-и курс), постоянни и свободни докторанти, и специализанти. Разширеният план за финансово стимулиране на бъдещи и млади лекари е по няколко посоки:

1) Студенти 5-и и 6-и курс, посредством отпущането на ежемесечна стипендия в размер до 120 лева в границите на една образователна година.

Срок за кандидатстване – 28 февруари;

 2) Финансиране на присъединяване в национални и интернационалните научни конгреси на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

Срок за кандидатстване – целогодишно;

3) Финансиране на научно-изследователски планове на млади лекари до 35 години, специализанти и докторанти.

Срок за кандидатстване – 31 март; 

Целите, които БЛС си слага за програмата са подпомагането на оптимален брой млади сътрудници, които да бъдат стимулирани за присъединяване в програмата, финансово подтиквани на база ресурса, с който БЛС разполага по плана и насърчени за включване в активността на съсловната организация.

Пълната информация и нужните документи за кандидатстване, можете да видите на уеб страницата на БЛС  - blsbg.com, Конкурс за стипендианти 2019.

Документи се одобряват от 1-ви февруари 2019 г.  на адрес: гр.София, бул. “Акад.Ив.Гешов “ №15, Център по хигиена, ет.2, ст.6.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР