В Германия засега няма да се въвежда задължителна ваксинация срещу

...
В Германия засега няма да се въвежда задължителна ваксинация срещу
Коментари Харесай

Германия се отказва от задължителната COVID-ваксинация, засега

В Германия към този момент няма да се вкарва наложителна имунизация против COVID-19 за всички възрастни . Парламентарните поддръжници на общата наложителна имунизация от 18-годишна възраст нагоре отложиха прокарването на законопроекта заради липса на изгледи за триумф , както оповестиха самите основатели на предлагането в Бундестага.

Според Дирк Визе, заместник-председател на парламентарната група на ГСДП, ХДС/ХСС не са посочили предпочитание за договаряния по тематиката , написа Die Zeit.

Вместо това е импортирано компромисно предложение - за наложителна имунизация за хора над 50 години , анонсира депутатът от Зелените Тил Щефен. От ХДС/ХСС желаеха основаване на пък на указател на имунизациите.

Към средата на март месец на болестта.

Ако това остане по този начин, новото предложение би трябвало да бъде подложено на гласоподаване в Бундестага в четвъртък , обявиха SPD. Въпреки това болшинството за това към момента не е несъмнено. Вносителите на предлагането оставят отворена и опцията за разширение на наложителната имунизация за всички възрастни за една по-късна дата и в случай че е належащо.

До този миг единствената страна от Европейски Съюз, която вкара наложителна имунизация бе Австрия , само че и тя се отхвърли месец и половина, откакто бе гласуван законопроекта.
 Австрия се отхвърли от наложителната имунизация против COVID-19
Австрия се отхвърли от наложителната имунизация против COVID-19

Задължителната ваксина за всички пълнолетни австрийски жители беше призната със закон през февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР