В Германия цените на електроенергията растат главоломно - а търговците

...
В Германия цените на електроенергията растат главоломно - а търговците
Коментари Харесай

В Германия изключват ескалаторите, заради високите цени на тока

В Германия цените на електрическата енергия порастват стремглаво - а търговците на дребно също желаят да пестят от ден на ден сила, написа в собствен материал. Първите магазини даже изключват ескалаторите. Някои ескалатори в обособени магазини Saturn спрени, както и в универсалните магазини Galeria Karstadt Kaufhof.
Шефът на компанията Мигел Мюленбах съобщи пред BILD: " В региона на осветлението и ескалаторите към този момент пестим електрическа енергия, като изключваме и стопираме, където е допустимо - без да засягаме клиентите. "

Дори колосът в региона на комерсиалните центрове ECE (с обекти в Берлин, Франкфурт на Майн) изключва ескалаторите " рано заран и вечер ".
Говорител на Ikea заяви, че сега работна група преглежда опцията за изключване на ескалаторите " и други ограничения за икономисване на сила ".
" В момента преглеждаме всички съответни разноски и надлежно техническата база на ескалаторите и необятните детайли, които са от голяма важност за разноските за оборудването им със светлинни бариери. За страдание, това не компенсира предстоящите разноски за сила, които ще ни обиден ", съобщи пред BILD представител на комерсиалната верига Konsum Weimar.

 

Източник: 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР