В Германия се развива нещо като алтернативна трудова борса за

...
В Германия се развива нещо като алтернативна трудова борса за
Коментари Харесай

Дойче веле: В Германия се развива алтернативна трудова борса за хора без имунизация

В Германия се развива нещо като различна трудова борса за служащи без имунизация против К19, написа " Дойче веле ". 

На рецепцията, в кухнята, в поддръжката – фамилен хотел в немската област Зауерланд назначава на работа единствено неимунизирани чиновници. Там дори носенето на маска не е наложително

Доскоро в портала за търсене на работа impffrei.work, в който работодатели, които са против противоепидемичните ограничения, търсят целенасочено неваксинирани кандидати за работа. Доскоро поместените там разгласи бяха шест, а към този момент са над 20. Но за какво съществува тази различна трудова борса? Отговорите търси " Дойче веле ". 

Даниела Тигес е назначила новите си чиновници точно посредством тази борса. Собственичката на фамилния хотел „ Ебингхоф " в Зауерланд счита, че в тази ситуация става дума и за политически знак против противоепидемичните ограничения.

" Неваксинираните към този момент не могат да пазарят в избрани магазини. По този метод ненапълно можем да ги компенсираме ", показва тя. На въпроса дали този тип разгласи за работа не са израз на избрана политическа позиция, тя дава отговор: „ По някакъв метод да ".

Клиентите не са очаровани

Реакциите на посетителите на хотела не са възторжени. Много родители споделят, че повече нямат да дойдат, защото не се усещат сигурни - считат, че управлението на хотела не се отнася съществено към заплахите, произлизащи от пандемията. Една майка написа: „ Някои чиновници наистина не носят маски, което, съгласно мен, е същинско безгрижие в хотел, посещаван от фамилии с деца ".

Даниела Тигес не схваща този тип песимизъм. Самата тя е освободена от носенето на маска с здравно удостоверение и дава тази опция и на своите чиновници. „ Отказвам да поема риска някой да колабира единствено поради това, че носи маска. Знам за няколко такива случая и не желая да опитвам, че да ми се случи това и тук, в хотела ", споделя тя. Ако хората работят без маска, би трябвало да имат съответното здравно удостоверение. Не е обаче доста ясно дали се упражнява подобен надзор.

От браншовия съюз не утвърждават

Съюзът на хотелиерите в Германия Dehoga се дистанцира от тази процедура. „ Лекари от целия свят единодушно казват, че можем да се оправим с пандемията единствено в случай че се имунизираме. От тази позиция поддържаме твърдо и еднопосочно имунизациите ", казва Ларс Мартин, заместник-председател на Съюза на хотелиерите във Вестфалия.

Впрочем, хотел „ Ебингхоф " притегли вниманието на обществеността още през април - тогава той отвори порти още когато заведенията за хранене и хотелите бяха краткотрайно затворени поради пандемията. Тогава контролните органи се намесиха и отпратиха двайсетина посетители на хотела.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР