В Германия над 30 депутати от окръг Укермарк в Бранденбург

...
В Германия над 30 депутати от окръг Укермарк в Бранденбург
Коментари Харесай

Spiegel: 30 местни германски депутати искат спиране на помощта за Украйна

В Германия над 30 депутати от окръг Укермарк в Бранденбург излязоха с намерено писмо, в което упорстват да се прекратят доставките на оръжие за Украйна, оповестява Spiegel.

Политиците приканват канцлера Олаф Шолц и председателката на Бундестага Бербел Бас да " поемат отговорност за кротичък излаз вместо по-нататъшни доставки на оръжие ".

Те повтарят тезата на Кремъл, че въоръжаването на Украйна ще докара до по-нататъшна ескалация на войната.

В едно от изреченията си те осъждат „ най-категорично “ нахлуването на Русия в Украйна, само че не споделят нищо повече. Не се загатват осъществените от Русия военни закононарушения и нито един път не е назван персонално Владимир Путин.

Писмото е подписано от 32-ма души, измежду които няма нито един представител на Зелените, само че има членове на ХДС, ГСДП, Лявата партия.

Лидерът на групата на ХДС Ян Редман съобщи, че не е имало ограничавания за подписването на писмото.

Парламентарната група на ГСДП се дистанцира от обръщението на депутатите от Укермарк, като разгласи, че не може да поддържа " едностранно изказване, което не посочва агресора и не показва нуждата от съответната защита на Украйна “. Въпреки това двама представители на партията са подписали писмото.

На въпрос на Spiegel депутатът от районния съвет Волфганг Зайфрид съобщи, че няма да отдръпна подписа си, тъй като не утвърждава метода, по който парламентарната група на ГСДП се е дистанцирала.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР