В Германия е арестуван служител на Федералната разузнавателна служба (BND)

...
В Германия е арестуван служител на Федералната разузнавателна служба (BND)
Коментари Харесай

Служител на германското разузнаване е арестуван за шпионаж в полза на Москва

В Германия е задържан чиновник на Федералната разследваща работа (BND) по съмнение, че е предавал секретна информация на съветското разузнаване, оповестява уеб сайтът на Федералната прокуратура на Германия.

Полицията е задържала служителя на BND Карстен Л. в Берлин. Претърсени са апартаментът и офисът му, както и домът на друго неназовано лице.

Карстен Л. е упрекнат в държавна измяна. Според прокуратурата през 2022 година той е предал на съветската разследваща работа информация, получена по време на работата му в BND, която е съдържала държавни секрети. Обвиняемият е арестуван под стража по предписание на съда.

Германският канцлер Олаф Шолц е бил осведомен за офицера от разузнаването, обвинен в държавна измяна, преди няколко седмици, написа сп. " Шпигел ".

Федералната разследваща работа на Германия е научила за възможния случай на държавна измяна измежду своите чиновници " в границите на личната си разследваща активност ", съобщи ръководителят на BND Бруно Кал. Когато информацията се удостоверява по време на " обстойно " вътрешно следствие, службата се свързва с прокуратурата.

Кал не разкрива детайлности за случая, с цел да не разреши на Русия да навреди на Германия. " В случая с Русия имаме работа с страна, с чиято безсъвестност и подготвеност за принуждение би трябвало да се съобразяваме ", споделя шефът на немското разузнаване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР